Magyar OTP-s kártyáról pénz levétele Horvátországban?
milyen számlacsomagod és milyen kártyád van?
ha ezeket tudod, akkor kondíciós listában meg tudod nézni a pénzfelvételi költséget + ugye az átváltási költséget
A külföldi készpént felvétel elég drága, de az összesen 6000 forint irreális lenne. A pontos elszámolást az OTP telebank ügyfélszolgálaton tudják elmondani, de a hirdetmények alapján:
- Ha betéti kártyád van, külföldi készpénz felvét díja külföldi OTP automatából: 1,88 EUR, kb 580Ft. Összes levonás kb 4780Ft.
- Ha Maestro betéti kártyád van, a 100 kuna (kb 4200Ft) és a díja kb 1075Ft, összesen kb. 5275Ft.
- Ha Mastercard betéti kártyád van, a 100 kuna (kb 4200Ft) és a díja kb 1200Ft, összesen kb. 5400Ft.
- Ha hitelkártyád van, a kp felvét díja 4,83 euró + 1,73%, kb 1580Ft. összes levonás 5780Ft.
Köszi a válaszokat.
Nem tudom pontosan mi a csomagom megnevezése, de a 24 év feletti fiataloknak való csomagom van és mellé PayPasos Mastercard. Azt megjegyeztem, hogy felajánlotta, hogy a számla devizájának megfelelő devizában is kérhetem az átváltás, ami kb 18,80USD lett volna (közbe forint számlám van), de nem éltem vele. Számítottam rá, hogy drágább lesz a dolog, de max 1000-1200Ft-ig.
Ezeket megjeleníti a netbank, de nem tudom mi mire vonatkozik (szoktam paypallal vásárolni)
Előjegyzett kártyaforgalmak: -4.064 HUF
Zárolások összesen 3.846 HUF
Majd pár nap múlva úgyis megjelenik a kivonaton, akkor tudni fogom a pontos összeget. Szép estét
Ha még visszaolvasod, megírod, végül is mennyi volt a levont összeg és a díja?
Még valami az alábbi kiegészítésedhez:
ez egyre terjedő megoldás az automatáknál, (itthon is), hogy az automata a külföldi kártyáknál ilyent felajánl:
"Azt megjegyeztem, hogy felajánlotta, hogy a számla devizájának megfelelő devizában is kérhetem az átváltást"
Persze ez mindig nekünk drágább, csak a kártyatársaságnak "jó üzlet", pontosabban "jó lehúzós üzlet".
Szia
Persze.
1,880EUR 313FT-os árfolyamon (2014.07.20-án, No komment)
vagyis összesen 588Ft
A Kn-t pedig 41HUF-os árfolyamon váltotta.
Nekem is felajánlotta, de nem éltem ezzel a remek lehetősséggel. Végül is nem volt olyan drága, mint ahogy elsőre hittem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!