Az adósság öröklése elkerülhető?
most van egy törvénytervezet, ami miatt sok tartozás el fog évülni. akkor hosszabbodik, ha jogerős fizetési meghagyással vagy bírói ítélet van az adós ellen 5 évente ismétlődően. no ehhez fizetni kell a sokat a hitelezőnek
a magyar államnak nem érdeke, hogy hiteladós rabszolgák éljenek kilátástalanul. vesszen a pénze akik így hiteleztek,
Jaj utolsó persze, te még hiszel a mesékben.
nekem nincs adósságom, engem nem érint (persze engem is nyílván), csak a médiában hallom egy ideje ezt a tervez
Az örökség visszautasítása!
Vagy el lehet fogadni az örökséget, de akkor az adósság is megmarad.
Öröklés esetén a hagyaték értéke például 4 milló, az adósság 6 millió akkor 4 millióval tartozik felelősséggel az örökös. Nem kell 100%-ban megfizetni! Sőt az örökös nem tartozik felelőséggel a saját vagyonával sem, nem lehet letiltani, nem lehet inkasszózni, nem lehet egyéb vagyoni kényszert alkalmazni ellene!
Ilyenkor, ami a hagyatéki leltárban szerepel, azt viheti el a végrehajtó!
Ha van egy 40 milliós autód, 400 milliós Balatoni nyaralód nem vehetik el tőled!
Csak, ami a hagyatékban szerepel!
Abban az esetben ha értékesítésre került az örökség (az örökös eladta az örökhagyó ingatlanját) akkor ezt a pénzt követelheti a hitelező!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!