Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Hogyan lehet kiváltani a...

Hogyan lehet kiváltani a pótfedezetet? (lent) MINDEN MEGOLDÁS ÉRDEKEL

Figyelt kérdés

Hitelt vettünk fel.Szüleim ingatlanja a pótfedezet.Sajnos a munkahely megszünt,így a hitel a bank felmondta.

A SZÜLŐI INGATLANT MEG SZERETNÉNK MENTENI,de fontos a miénk is.

A banknál érdeklődtünk,kiengedik a pótfedezetet,amennyiben :

-vagy hitelkiváltás történne

-vagy olyan személy vásárolná meg az ingatlant,aki nem névrokon.

LÉTEZIK MÁS MEGOLDÁS???

Nincs olyan személy sajnos aki tudna nekünk érdemben segíteni,hogy a ház az ő nevére kerüljön...

MINDEN MEGOLDÁSRA SZÜKSÉG VAN!!!S.O.S!!!

2010. jan. 7. 18:05
 1/2 anonim ***** válasza:

A hitelkiváltásra nincs sok esélyed, ha nincs rendszeres jövedelmed. Feltételezem, hogy magas a hitel arány a ti lakásotokon, ezért kellett pótfedezet. Szerintem a legfontosabb teendő, hogy tisztába kerültök a bank ügymenetével, megtudni, mennyi időtök van és mikor mit fog lépni a bank. Igénybe venni a bank által ajánlott átütemezési és egyéb lehetőségeket, legalább időhúzási céllal.

Amint ez megvan, ehhez mérten áron alul (sürgősségtől függően, akár 80-85%-on) meghirdetném az első ingatlant az ingatlan.com-on, kiemelt hirdetésben. Fontos, hogy a hasonló ingatlanok alá lődd be az árat, különben nem lesz gyors a tranzakció. Esetleg megkérdezhetsz ingatlanközvetítőket, 80% körüli áron biztos tudnak befektetőt, aki megvenné.

Elvi lehetőségek még jutottak eszembe: szüleid eladják a lakásukat egy életjáradék programnak, így bennt lakhatnak életük végéig, kapnak most egy összeget amit a banknak befizetnétek és havi járulékot.

Vagy visszlízing is szóba jöhet, banknak eladni a lakást úgy, hogy visszalizingelitek, de ez ebben a fázisban elég valószínűtlen, hogy összejönne, ha már felmondták a hitelt.

A szülői ingatlan hagyományos eladása nem túl jó opció, hiszen a vételárat be kéne fizetni a banknak és akkor nem maradhatnak ott a szüleid. Esetleg meg lehet próbálni úgy árulni, hogy visszabérlitek fix időtartamra, fix áron.

2010. jan. 15. 02:15
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen,hogy válaszoltál!Minden megoldást végig fogunk gondolni!Cselekedni kell mindenképpen!

A Raiffeisen-nél van a hitel.16mft-ot vettünk fel,2 évig rendesen is fizettük,de sajna egy éve felmondták,mert nem tudtuk fizetni munkahely megszűnése miatt.Most meg a bank 22mft-ot követel!Havi 300eft kamarta!

Ki tudja ezt kifizetni?Senki!

Én hírdetem a házunkat Romániában.eddig sajnos sikertelenül.Jóval az alatt kínálom,mint ami az értéke,de nem érdekel,mert nekem az a fontos,hogy a szüleim ne kerüljenek az utcára!

Már próbálták árverés útján is értékesíteni,eddig sikertelenül.Jaaaj,ha tudnám mit csináljak,ami megoldaná ezt a problémát hát akkor elmondhatom,hogy megnyugodtam,és soha 1 ft hitelt sem veszek fel!

2010. jan. 15. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!