Svájci frank alapú hitelt érdemes forint alapú hitellel kiváltani?
Most, amikor olyan magasan van a Frank... jóval nagyobb összeget kéne felvenned hitelbe, hogy ki tudd egyenlíteni a mostani tartozásodat. Erre a banknál tudnak válaszolni, ahol a hiteled van...
Szerintem nem jársz jobban és még tovább is fizetheted, mint eredetileg. A kamatokról nem is beszélve, ha most magasabb lesz, mint a frankalapú kamata...
Már nagyon késő .
Amikor ezt kérdeztem 200 - körül , mindenki azt monda ne realizáld magas kamatú forintba az árfolyam veszteséged .
Most meg attól félek ha "kevés" a pénze a banknak , mert már vannak "céges pánikkeltők " megint emel a kockázati kamaton :))
Nem értek hozzá, csak a józan eszemet használva úgy gondolom, a hiteltől MA mindenképpen szabadulni kell. 4 éve fizetek egy hitelt, ami 2 év múlva jár le. 130 ft-os frankkal kezdtem, ma 241 ft-ot számolt a bank. A havi 25000 ft-os törlesztő felszaladt havi 40000 ft-ra. Ha a világgazdasági válság nem szólt volna közbe, ma 28000 ft-nál nem lenne több a törlesztő, és a végén sem emelkedne 30000 főlé. Ma 650.000 Ft helyett pontosan 1.040.307 ft-ot kellene kifizetnem a hitel lezárásához.
Ha nem hittem volna el a "nem célszerű magas áron realizálnom az árfolyamveszteséget" szöveget, 200.000 ft-tal kevesebbet kellene fizetnem a mai állás szerint.
Ha hitelt vennék fel, ez kb 1.600.000 Ft-ba kerülne, és még sok évig nyögném a törlesztőket.
Ha fizetném a jelenlegi hitelemet, a végére nagyon könnyen az is ennyibe kerülhet, vagy akár még többe is, viszont két év, és vége.
Inkább megoldásnak tűnik, valahogyan kamatmentesen pénzt szerezni, pl valamit eladni, egyéb forráshoz jutni, plusz munkát vállalni, és egyben kifizetni a tartozást.
A BANKOKNAK NEM SZABAD HINNI, A POLITIKUSOKNAK MEG MÉG ANNYIRA SEM!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!