Aki 2004 ápr 21-én vette fel a devizahitelt, az részesül abban a segítségben (törvényben) amit 2014. júl 4-én hozott az országgyűlés, miszerint a 2004 máj 1-e után felvett hitelek visszafizetésében segítenek?
Már úgy vártuk a segítséget, mint a Messiás. Ha valóban emiatt az egy hét miatt nem kapunk segítséget, és további 10 évig kell úgy élnünk 2 gyerekkel, hogy a hónap végén ételre nincs pénzünk, nem tudom mit fogunk csinálni. A feleségemmel mind ketten tanárok vagyunk, és ezért éppen csak kicsivel kapunk minimálbér felett.
A segítséget előre is köszönöm!!!
1. tanár létedre érthetnéd a törvényt! világosan le van írva, hogy kikre vonatkozik. rátok nem, mivel kicsúsztatok a megadott időből.
2. gyenge tanári fizetéssel óriási felelőtlenség volt hitelbe vernetek magatokat. legalább az állítólagos "értelmiségieknek" lehetett volna több esze. bár körülünk sem mindenki volt hü*e.
Hát olvastátok mi a segítség? Példa: Aki 7 milliót vett fel, annak most kb. 8,5 millió az adóssága, most 7,5 millió lesz, s a 125 ezres törlesztő "csak" 100 ezer lesz.
Ettől könnyebb lenne az életetek?
Gondolom 7 milliót nem vettetek fel, így talán 10 ezret nyernétek.
S tanárként pedig azért minimum dupláját kell keresnetek a minimálbérnél!
Azok járnak jól akik perlik a bankot és nyernek.
Bár most a Kúria 2/2014. számú PJE határozatában úgy döntött, hogy szabotálja egy fogyasztóvédelmi törvény alkalmazását, szembe menve a jogállam alapelveivel.
Nem vagyok jós, de szerintem ezért fejek fognak hullani egy nem túl távoli jövőben.
Nem, nem részesültök, de a kérdésben benne van a válasz.
Annyira idegesítő amúgy, hogy az emberek ész nélkül vették fel a devizahiteleket, most meg megy a propaganda, hogy így meg úgy segítsünk a devizahiteleseken. Amikor ők még így is jobban jártak, mint egy forinthiteles, a megnőtt törlesztőkkel is.
Igen, tisztességtelen az egyoldalú szerződésmódosítás, meg az árfolyamrés... De az, hogy drasztikusan nőttek a törlesztőrészletek, elsősorban annak az eredménye, hogy nőtt az árfolyam. Az árfolyamkockázatról meg mindenki tudott, csak tett rá magasról.
75000 a törlesztő, miért, eredetileg mennyi volt? 40-50? Hát igen, a tipikus "devizahiteles probléma", mindenhol az folyt, hogy árfolyamkockázat, de a hitelt úgy vették fel, hogy PONT ki tudják fizetni éhen halás nélkül az kezdő törlesztőt.
Persze lehet keresztbe szopatni a bankokat, a gond csak az, hogy elég komoly szerepük van a gazdaságban. Meg amúgy is, amit most a devizások visszakapnak, azt megfizeti más, mondjuk azok, akik nem vettek fel ész nélkül ilyen hiteleket.
Na jah, deviza alapù hitel már megint...
Nyugi, nem lesz ez akkora hú de nagy segítség, mint ahogy mondják.
A kérdezö pedig tipikus, elöadja a szegény, szerencsétlent, hogy minimálbér, meg 7 millió hitel... elég legyen már a kajlizásból!
Hát akkor örülj neki, hogy a 7 millióra csak 75 ezer a törlesztő!
Nekem csak 5,5 millióm van, s mégis 90 ezret fizetek rá, igaz én átváltottam forintra (Ti miért nem tettétek?).
S a törlesztőm még több lett, mintha frankban hagytam volna, csak a tőketartozásom csökkent (ami fontos, ha véletlenül el akarnám adni).
#5 & #6
Lehet szidni minket, hogy tettünk az árfolyamkockázatra, stb. Az a nagy francos helyzet, hogy nem adtak forinthitelt, és kellett egy tető a fejünk fölé.
Mi nem tudtuk, hogy lehet forintosítani. Minket valahogy sosem értesítenek ilyenekről.
Hát mindenhol ezt harsogta a tv, 2011 végén, s 2012 elején 180 ft-os árfolyamon át lehetett forinthitelre váltani.
Én is tanárnő vagyok, mondjuk a fizetésedet nem értem, mert azért én jól keresek (közalkalmazottként).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!