Az ELMŰ online fizetésnél miért nem jegyzi meg az OTP a kártyaadataim?
Rakás .... ez az ELMU online felülete, a díjnet sokkal jobb.
Miért ekkora barom az ELMŰ hogy direkt mindig meg kell adni az adatokat a kártyás fizetésnél?
A díjneten kettő kattintás és el van intézve, az adatokat az OTP bank tárolja. Ha már úgy is ott megvannak az adataim, akkor a barom ELMŰ különcködése miatt miért nem lehet ezt is egybe venni vele?
Vagy én nem tudok valamit?
Megdöbbentő!!!! Sötétek ezek.
Én már illesztettem OTPs bankkártyás fizetést weboldalhoz, és azt tudom mondani, hogy önmagában nem nagy kunszt az általad hiányolt funkciót beépíteni.
A hagyományos fizetést háromszereplős fizetésnek hívják, itt a három szereplő:
a webshop (elmü vagy díjnet)
az OTP bank
a bankkártya tulajdonosa
Amit te hiányolsz az a kétszereplős tranzakció, ott lényegében a bankkártya tulajdonosa, mint a kártyaadatok megadója kimarad, persze kizárólag az adott tranzakció szempontjából.
Annyiban bonyolultabb csak a dolog, hogy el kellene tárolniuk az OTP által visszaadott azonosítót, amivel meg tudod ismételni az adott kártyának a vásárlását az adott webshopon.
Elvileg majd megcsinálják. Nem értem egy milliárdos cég informatikusa mit tököl egy ilyen dolgon. Szánalmasan rossz a magyar és nem magyar cégek, pl. bankok közmű szolgáltatók informatikai hozzáállása.
azt viszont a díjnetnél nem értem a ccv2 kódot miért tárolja el az OTP?
Mert az a 3 számjegyet meg tudja jegyezni mindenki, és elég lenne azt beírni minden tranzakció előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!