A férjem személyi kölcsönt vett fel 2 részletben, össz.6mill-ót egy banktól, amiről én nem tudtam, - valami részvényekbe fektette de mind el bukta. A kérdésem az hogy tőlem követelhetik-e a pénzt?
A házasság vagyonközösséget jelent, ezért van joga bárkinek rajtad behajtani, amit a férjed felvett hitelt.
Ezt a jogi fogalamat szerintem nem tudod megszüntetni egy akármilyen papírral, de ne legyen igazam...
A férjedet mindegy, hogy hová jelentgeted, ez az adásvétel jogi nonszensz, egy közös tuljadont nem vehetsz meg a férjedtől, hiszen az általad neki kifizetett pénz is közös pénz továbbra is (a vagyonközösség miatt), tehát az az adásvétel is felesleges volt, semmit nem változtatott a ház jogi helyzetén, ami teljesen tiszta: kettőtök közös tulajdona a ház.
Házasság alatt te saját tulajdont nem szerezhetsz, csak örökléssel, adásvétellel nem, amit adásvétellel szerzel, az minden közös tulajdon.
A tegnapi 13.24-es vagyok.
A tegnapi 14.20-ashoz: a házassági vagyonjogi szerz.-t nem kell közjegyzőnek hitelesíteni, hanem ügyvéddel kell ellenjegyeztetni. (Ezt elolvashatod jogszabályban is, de én már túl vagyok rajta, tudom, hogy így van.)
A 15.16-oshoz: ha házassági vagyonjogi szerződésben megállapodnak a felek, hogy a saját jövedelmükből mindketten azt vesznek, amit akarnak, valamint az így vásárolt vagyontárgy a kizárólagos, saját tulajdonuk lesz, akkor ez működőképes vagyoni elkülönülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!