A férjem személyi kölcsönt vett fel 2 részletben, össz.6mill-ót egy banktól, amiről én nem tudtam, - valami részvényekbe fektette de mind el bukta. A kérdésem az hogy tőlem követelhetik-e a pénzt?
beszélj mielőbb egy ügyvéddel! azért nem kell vállalnod házastársként a vagyoni felelősséget amiről bizonyíthatóan nem tudsz.
Hogy hogy vagyontalan? Mi van a közös vagyonnal? vagy házassági szerződésetek van és minden a Tied?
Ügyvéd!
Meglehetősen kusza helyzetet teremtettetek magatoknak azzal, hogy nem váltatok el hivatalosan és gondolom a férjed állandó lakhelye is az, mint a tiéd, így a különélés tényét is igen nehéz lesz bizonyítani.
Megvetted házasságon belül a férjed tulajdonrészét? Házasság alatt szerzett vagyon is közös vagyonnak számít, teljesen mindegy, kinek a nevére kerül az ingatlan, vagy ingóság. (A földhivatalban is bejegyeztetted a tulajdon szerzést?)
A férjed adóságai, mivel hivatalosan még házasok vagytok, téged jog szerint ugyanúgy terhelnek, ha nem tudod bizonyítani a külön élést. Az szerintem nem elég bizonyíték, hogy Pesten tartózkodik, ha azért néha még "hazamegy".
Az is kérdéses, hogy az adóságok felhalmozása mikor történt? Ha Te ezen időpont után vetted meg tőle az ingatlant, akkor még ha tudod is bizonyítani esetleg a különélést, a bank végrehajtási joga fennáll, mert a hitel felvételének időpontjában a férjednek még volt vagyona. Ilyenkor a banknak, ha megtámadja az adásvételi szerződést, nagy valószínűséggel nyer, mert bizonyítani tudja a szándékosságot a vagyon kimentésére.
Sajnos a banki szabályok alapján, ha még most is házasok vagytok hivatalosan akkor ha a férjed felkerül a rossz adósok (BÁR) listájára, az téged is érint, Te is oda kerülsz, tehát még ezzel is meg tud téged károsítani a férjed.
Nagyon sürgősen keressetek egy jó ügyvédet
Bármit kavartatok a házzal (adásvétel) a fele a férjedé, hiszen házastársak vagytok, minden vagyonod fel a férjedé, így ő nem vagyontalan, sőt!!!
A hitelt rajtad ugyanúgy behajthatják, de nem is kell, hiszen a házat is elárverezhetik a fejetek fölül, hiszen az az övé is.
El kellettvolna válni, most már mindegy, utólag a válás se változtat a dolgokon!
Sajnálom.
Meg kellet volna szüntetni a vagyonközösséget (válás).
Azért valamit nem értek. 6 milla fedezet nélküli személyi kölcsönhöz már min 6-700.000Ft-os havi nettó jövedelem kell bankszámlára érkezve és több éves bejelentett munkaviszony.
Ez így rendben volt a férjednél? (kétlem)
Ha a férjed trükkökkel, információk, adatok elhallgatásával vett fel több bankból is személyi kölcsönt, azért még külön megütheti a bokáját, mert csalás vádjával be is perelhetik a bankok.
Én hasonló helyzetben vagyok, azzal a különbséggel, hogy mi nem vagyunk válófélben. Viszont féltem a házunkat, és a legfőképpen saját vagyontárgyaimat, hogy a bank rájuk teszi a kezét. Pedig semmi közöm a férjem hiteléhez, nem tudtam róla, és az elköltésben sem vettem részt. Ennek ellenére a jog szerint mindenért felelős a házastárs is!
Én megoldásként egy vagyoni elkülönülést láttam, ennek megtestesítése pedig egy házassági vagyonjogi szerződésben lehetséges (mivel még házasságban éltek). Feltétlenül fordulj ügyvédhez, aki segít mindezt formába önteni, és megfelelő (!) dátumot alkalmazni. Persze ehhez az is szükséges, hogy a férjed partner legyen ebben, és aláírja. Én a biztonság kedvéért aláírattam a férjemmel egy nyilatkozatot, hogy a hitelről nem volt tudomásom, azt elleneztem volna, és a pénz elköltésében sem vettem részt. a befejező mondat pedig, hogy azért a hitelért egyedül ő a felelős. Ezt egy jogi fórumon olvastam, mint lehetőséget, persze nem biztos, hogy ez a nyilatkozat számít valamit. Ezért fontos a házassági vagyonjogi szerz., amibe a vagyon elkülönítésén túl belefoglaljátok, hogy az általa vállalt banki kötelezettségek csak őt terhelik. Persze valószínű ennek fejében azt is bele kell foglalni, hogy a jövedelmének javaiból te nem részesülsz. Remélem, segítettem valamennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!