Hol vegyek fel hitelt?
Banknál vegyél fel csak!!
Kell hozzá munkáltatói igazolás + jövedelem igazolás + kezesek!
Ha hitelt veszel fel akkor euros hitelt vegyél fel ha nincs akkor CHF-est az az svájci Frankost. Ezzel te most nagyon jól jársz mert ha le megy a válság akkor az euró meg a svájci frank is le megy és akkor te sokat nyer rajta. Forintosat nem szabad felvenni mert magas THM-re adják és ha Magyarországon be jön az euró akkor buksz nagyon sokat! A hitel kezelési költségből kamatból és tőke vissza fizetésből (úgynevezet életbiztosításból áll) Mindig azt nézd hogy mekkora a THM ez a lényeg minél magassabb annál SZARABB Nekem 4% a THM-m!
Jaj! Az előttem válaszoló összehordott itt hetet-havat. Ember legyen a talpán, aki kiigazodik rajta, de az is látszik, ő egy laikus, fogalma sincs a hitelezésről.
Először is azt kell tisztázni, a bank elfogadja-e a házat fedezetnek. (Az alacsony érték miatt előfordulhat, hogy a banki becslés és a banki felülvizsgálat alapján ez az ingatlan eleve nem felel meg fedezetnek.)
Ha az ingatlannal minden rendben van, akkor azt kell tisztázni, Te mennyire vagy hitelképes. Ez sok mindentől függ, de a legfontosabb, hogy mennyi a legális jövedelmed, mióta dolgozol és hogyan kapod a bért. (Kp, vagy átutalás).
Ezek után meg kell nézni, az egyes bankok minősítő rendszere alapján Te mennyi hitelt kaphatsz az ingatlan értékéhez képest.
Ez az érték kb 40 és 80% között mozog, de hogy rád melyik szám az igaz, azt rengeteg dolog befolyásolja, így a kérdésedre csak konkrét adatok alapján lehetne válaszolni.
Hát, egy dologban biztosan egyetértünk. Nem vagy bankár, az már biztos.
Viszont megnevettettél és ezt köszönöm.:)
"A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad."
Kamu vagy öcsém. Ha ilyen jól élnél, mint ahogy írod akkor nem kellene hitelt felvenned, mert kp-ben tudnál venni lakást vagy házat. Nem kell a rizsa burnyák.
Eltelt a kérdésed óta 1 év, nem tudom, hogy azóta hogyan alakult a helyzeted, de ha valaki ezt végigolvassa, akkor annak a figyelmébe ajánlom, de főleg a protekciós, milliomosnak, hogy euro nem lesz magyarországon... :)
A másik, amit én alapelvnek tartok a hitellel kapcsolatban, hogy hitelt csak arra vegyél fel, ami pénzt termel. A kitermelt pénzből futja majd a házra... ;)
Ha nincs ötleted, hogy hova fektesd be a pénzed, akkor keress meg nyugodt szívvel, szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!