Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Van olyan, hogy a bank kimegy...

Van olyan, hogy a bank kimegy a házhoz behajtani?

Figyelt kérdés
a lényeg röviden: van egy személyi kölcsönöm. minden hónapban rendesen fizetem, van hogy többet is.. kb két hónapig nem voltam befizetni, utána mentem egy nagyobb összeget rátenni.. eltelt kb egy hét, hívott a család, hogy otthon náluk engem kerestek hogy felmérjék a házat, hogy mégis mennyit ér mert tartozásom van. kezdjük ott, hogy ez kb egy 400ezer forintos személyi kölcsön, nem lakáshitel.. a ház anyukáméké, nem az enyém.. fizetem normálisan sőt, van hogy többet is.. befizettem egy nagyobb összeget és mégis rá pár napra - egy hétre kimennek házhoz.. volt párom a bankban egyéb okokból és ráékredett de azt mondták, hogy ilyen nics.. max akkor mennek ki, ha már felmondott szerződés van és beakarják hajtani a lóvét de az sem így működik.. betelefontáltam, azt mondták a számlám renden van, csk kb 15ezer ft elmaradás van, de a többi befietzés ok.. elmondtam hogy mi történt és ők is furcsálták.. van ilyen? majd most megyek haza és elhozom a papírokat amit ott hagyott (csekket meg a nevét). kíváncsi vagyok... szóval, létezhet ilyen? van akivel történt hasonló?
2014. máj. 28. 19:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező.

Mint írtad, rendesen fizetted a tartozásodat, volt amikor többet is. Ha kihagytál 2 hónapot, akkor ennek annyi következménye lehetne, hogy a bank küld neked vagy egy levelet amiben tájékoztatnak, hogy a 2 havi nem fizetett hiteltartozás miatt X összegű késedelmi kamatot kell fizetned. Vagyis tudnod kell, hogy a tartozásod összege azzal a késedelmi kamattal megemelkedik egy kicsit. De nyilván ezzel te is tisztábban voltál, és ez nem okoz gondot neked. Mivel csak 2 hónap elmaradásod volt, az is lehet, hogy a levelet még meg sem kaptad. Vagy nem hívtak telefonon. (előfordul, hogy telefonon értesítenek)

A legtöbb bank egyébként megvárja a bűvös 3 hónap késedelmet. Ha 3 hónapig nem fizettél volna akkor már tuti ment volna a figyelmeztető levél, de még ebben az esetben sincs szó arról, hogy a szerződést felbontják veled. Ehhez több havi elmaradás kell.

De nem részletezem tovább. Mivel te csak 2 havit nem fizettél, de utána továbbra is rendezted így a bank semmit nem lép.

Személyi kölcsön esetén ha nem fizetnél, akkor sem megy ki a banktól senki, hogy a házat felmérje. Több okból is

Az egyik, hogy a banknak ehhez nincs joga. Ők nem behajtó cég emberei.

A másik, hogy nem hogy egy banki dolgozó de egy behajtó cég embere sem mehet ki bírói végzés nélkül, hogy a házat felmérjék. Ehhez több idő kell, és bírósági tárgyalás, elveszített per, bírói végzés.

Gyanítom, hogy a pasas aki kiment a házhoz, egy csaló volt. A családodnak azonnal el kellett volna zavarni a háztól.

Tanácsolom, hogy ha valósak az adatok amit a pasas meghagyott, tegyél ellene panaszt.

Ja, még valamit. Ha felmondta a bank a szerződést akkor te vagy az első ember akinek tudnia kell róla.

2014. máj. 28. 19:14
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem létezhet! Először felmondja a Bank a hitelt, és felszólít, hogy 8 napon belül fizesd ki az egészet. Ha nem fizeted ki, akkor átadja egy behajtó cégnek. Azok is először levelet küldenek,és csak azután mennek foglalni.
2014. máj. 28. 19:15
 3/5 anonim ***** válasza:
És ha még történetesen lenne is annyi tartozásod, hogy végrehajtásról lenne szó, arról is előzetesen értesítenének, hogy tartózkodj otthon. Meg magáról a tényről is, hogy végrehajtás alatt állsz a tartozásod miatt. Egyik ismerősömnél volt most ilyen és először nem egyből végrehajtani jöttek, hanem a végrehajtást végző cégtől jött az emberke, aki elmondta, hogy mi a tényállás és hogy majd fognak hozzájuk menni, de előtte szólni fognak, hogy mikor, hogy mindenképpen tartózkodjon otthon.
2014. máj. 28. 19:58
 4/5 anonim ***** válasza:
Én körülnéznék, hogy nem-e loptak el az "állítólagos banki emberek" valamit a házból...
2014. máj. 28. 20:48
 5/5 Őszödi Ferenc ***** válasza:

Bocsánat a gonoszkodásért, de fogalomzavar esete áll fenn.

Tehát:

a személy neve: végrehajtó, a folyamat neve: végrehajtás - na, ők bírósági végzéssel foglalhatnak, hivatalos személyek, ha ők kimennek, na ott már gond van

behajtó, behajtás követeléskezelők, meg még ki tudja, mennyi fantázianevük van: na, ők bohócok, semmi jogkörük nincs, telefonon hívogathatnak, ha akarnak, persze felkereshetnek személyesen, ilyenkor illik elzavarni őket, esetleg feljelentést tenni, ha megvalósítják a zaklatás tényálladékát

2014. máj. 29. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!