Fundamentával foglalkozó üzletkötőt keresek?!
Már 2 hete tettem fel ezzel kapcsolatos kérdést de most továbbgondoltam a dolgot:
Tegyük fel hogy megkötném 49 hónapra (utánanéztem, van ilyen) de max. 2 év után kellene a pénz:(
Addigi befizetéseim együtt lesznek:24X20000=480 ezer+erre jön a 2X72ezer állami támogatás, ugye?Ez ugye 624 ezer ft.
Arra gondoltam hogy egy sima betétkönyvbe meg betennék havi 50 ezret, oda meg ezt fizetném eddig a 2 évig! Akkor ott lenne:1200000ft. Ehhez ha hozzáadjuk a Fundamentán halmozott pénzt, lenne 1824000 ft-om összesen! Így kaphatnék rá kölcsönt hogy meg tudjam venni az 5 milliós házat?
Az összeg már szép, de most változtatnak a jogszabályon, a sok bedőlt hitel miatt. Ugye ez durván már 35%os önrész lenne, ami nem rossz.
Ezt így meg tudnád csinálni, csak a kérdés, hogy a bank mennyi önrésztől fogad be hitelt.
Úgy olvastam, hogy forint alapúhoz kisebb önrész kell, mint az euróhoz és a svájci frankhoz.Viszont annak nagyobb lesz a törlesztő részlete. És azzal is számolnod kell, hogy közeb a FULA-t is fizetned kell.
Érdeklődj előbb a banknál, hogy jövőre mi lesz a helyzet és utána spuri spórolni, hogy ketyegjenek a hónapok.
Én Szekszárdi vagyok.
Pedig a postán biztos szívesen segítenének, mert nekik is érdekük.
Amúgy azt elfelejtettem mondani, hogy 2 év múlva nem csak azt az összeget veheted fel, amit befizettél + az állami támogatást, hanem egy úgy mond áthidaló kölcsönnel a teljes szerződéses összeget. Csak utána magasabb a havi részlet, de ami tuti, hogy nem emelkedik a törlesztőrészlet.
És csak tudd, hogy mikor megkötöd a FULA-t, akkor be kell fizetned a szerzűdéses összeg 1%át. Ez úgymond a Fundamenta jutaléka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!