Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Fundamenta lakáskassza! Ha...

Zender006 kérdése:

Fundamenta lakáskassza! Ha kötök saját magamnak egyet, plusz mind a 2 szülőmnek, akkor felhasználhatom a 3-at egy lakás megvásárlására anélkül, hogy elveszteném bármelyik állami támogatását is?

Figyelt kérdés

Én lennék a szerződő mind a 3-nál csak a másik kettőnél a szüleim lennének a kedvezményezettek.

Saját névre venném a lakást megoldható szerintetek, hogy azokat is feltudom használni? 4évest akarok kötni. Ha lejárnak a szerződések lemondhatnak a részemre anélkül, hogy buknánk az állami támogatást? Ha igen van ennek valamilyen költsége?

Tehát a kérdés lényege, hogy felhasználhatok e több lakáskasszát 1 lakásra ami csak az én tulajdonom?

Van még olyan megkötés, hogy csak új lakás vásárlására lehet felhasználni a 4 éves lakáskasszát?

2014. máj. 5. 23:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Plusz még egy infó. Nem mindgy, hogy a megtakarításokat szeretnéd felhasználni állami támogatásokkal együtt, vagy a teljes szerződéses összeget igénybe szeretnéd venni? Az utóbbi esetben azért van néhány szabály, ami miatt lehetnek később gubancok. Pl ekkor hitelképesnek kell lenni a többi szerződés kedvezményezettjének is, mert be kell őket vonni adóstársnak.
2014. máj. 6. 22:37
 12/21 A kérdező kommentje:
Hát inkább csak az én hitelrészem az ami felhasználásra kerülne számításaim szerint. Nagyon maximum még egy de arra már elég kicsi az esély!
2014. máj. 7. 08:24
 13/21 A kérdező kommentje:
Remélem akkor nem lesz gond ha 3 lakáskasszát használom fel ugyanarra a lakásra...
2014. máj. 7. 09:37
 14/21 anonim ***** válasza:
Biztos, hogy nem lesz gond. Nem te leszel az első, aki így vesz lakást.
2014. máj. 8. 09:31
 15/21 A kérdező kommentje:

Azért akarom így mert ennél jobb megtakarítási forma nincs! Ha úgy számolom közel 30%-os az éves kamat!

A bankban meg kamatol kb. nullát.

2014. máj. 11. 16:19
 16/21 anonim ***** válasza:
Az éves kamat nem 30%, hanem csak kb 11-12%, ha pl 4 éves módozatot választasz, de ettől még valóban nincs jobb a garantált hozamú megtakarítási forma, mint a lakáskasszák.
2014. máj. 11. 17:11
 17/21 A kérdező kommentje:
Természetesen én sem úgy értettem a kamatot hanem ami a befizetéseim után kapok összesen.
2014. máj. 11. 17:24
 18/21 anonim ***** válasza:
10: Hogyan?
2014. aug. 15. 06:02
 19/21 anonim ***** válasza:
Nem én vagyok a 10. de engedd meg, hogy válaszoljak: áthidaló kölcsönnel. Lehetőséged van a szerződéses összeghez hozzájutni még a megtakarítási időszakban. Ilyenkor előre felveszed azt az összeget is, amit még be sem fizettél. Technikailag ez úgy néz ki, hogy a megtakarítási időszak alatt fizeted a vállalt megtakarítást, plusz a felvett összeg kamatát. Ez az ún. ÁK időszak (áthidaló kölcsön időszak), ami a megtakarítási idő végéig tart. Onnantól pedig már a szerződésben meghatározott kölcsön szakaszba érsz, amikortól 3,9% kamattal fizeted tovább a kölcsönt, a tarifatáblában meghatározott összegben és ideig.
2014. aug. 15. 11:41
 20/21 anonim ***** válasza:
Fontos kiemelnem, hogy erre a megoldásra csak a Fundamentánál van lehetőség.
2014. aug. 15. 11:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!