Hol nyissam meg az első számlámat?
18 éves vagyok, szeretnék számlát nyitni, amire már rögtön rá tudnék tenni egy 300 ezer forint körüli összeget. A későbbiekben, mivel jó eséllyel elköltözöm itthonról, arra használnám, hogy a szüleim havonta egyszer pénzt utalnának rá. Havi pár (3-4) utalást bonyolítanék, készpénzt max havi kétszer szándékozom felvenni, a többi kiadásomat bankkártyával szeretném fizetni.
Hol nyissak számlát, nektek milyen van, melyik a legkedvezőbb és miért? Valamelyik nagyobb bankban szeretném, ami mindenhol van, fiók is és ATM is. És olyan számlát szeretnék, aminek az ügyeit netbankon is tudom bonyolítani.
Illetve melyik kártyát ajánlanátok? Maestro, Mastercard, Visa? Olyan lenne a legjobb, amivel mindenféle terminálon tudok fizetni, és akár külföldön is tudok pénzt felvenni.
Köszi a válaszokat.
"Valamelyik nagyobb bankban szeretném, ami mindenhol van, fiók is és ATM is."
Miért fontos, hogy mindenhol legyen fiók? Mi az, amit nem tudnál elintézni netbankon, telefonos ügyfélszolgálaton? És, hogyha szükséges, hogy úton-útfélen fiók legyen, akkor azt miért nem akarod megfizetni?
Azt hogy mindenhol van azt úgy értettem hogy minden városban... Mivel ha felvesznek egyetemre akkor másik városba költözök, és az ottani "banki ellátottságot" nem ismerem, ezért szeretném most egy olyan bankban megnyitni a számlámat, ami ott is lesz, hogy ha valami gondom van, ne kelljen Győrből Miskolcra hazajönnöm elintézni...
Egyébként azt is írtam, hogy netbankon szeretném az ügyeket bonyolítani,azt pedig nem tudom, hogy hol említettem, hogy nem akarom megfizetni....
OTP Junior-nak 24 éves korodig nincs havidíja, OTP fiók minden városban van ahol más bank fiókjai is, ugyanígy az ATM-ek. Internetbank is ingyenes, ha leadod a nyilatkozatot, akkor akármelyik automatából vehetsz fel pénzt ingyen havi max 150 ezret. Utalás nemtom,h pénzbe kerül-e.
K&H is van mindenhol. Igaz,h több az OTP-s ATM, de a nyilatkozattal OTP-s vagy akármilyen ATM-ből is vehetsz fel pénzt ingyen K&H-sként. Internetbank ingyenes, ha okosszámlacsomagot választasz akkor havi 2 átutalás és havi 2 csoportos beszedés is ingyenes, de ennek a havidíja 1040 Ft. Van számla fiataloknak, a Trambulin 18 éves kortól. Annak a havidíja 72 Ft, júliustól 66 Ft. Internetbanknak és mobilbanknak nincs havidíja, adnak ingyen chipkártyát és leolvasót is, amivel gyorsabban lehet intézni netbankon a teendőket. Az átutalást itt se tudom,h ingyenes-e. De ha továbbtanulsz a következő felsőoktatási intézmények valamelyikében akk nyithatsz kedvezőbb Trambulin számlát, ahol van ingyenes átutalás is: EKF, Kodolányi, SZIE, ME-tanítóképző, ZMNE, PE, NYME.
Szal maga a számlavezetés az OTP-nél olcsóbb, a K&H-nál drágább, de ők több szolgáltatást adnak ingyen vagy olcsóbban, és az OTP-nél felszámolnak tranzakciósdíjat míg a K&H-nál nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!