Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Átutalást érdemes kerestetni?

Átutalást érdemes kerestetni?

Figyelt kérdés
4 hete adtam megbízást nemzetközi utalásra amit a címzett a mai napig sem kapott meg (Szlovéniába). Máskor is utaltam már akkor odaért rendesen a pénz és fórumokon sem találtam semmi rosszat a cégről, tehát nem ők lehetnek a hunyók. A bank 2700 Ft+ Swift költségért kerestetné a pénzem. Mennyi lehet a Swift költség (nyilván ez bank függő de kb.)? Van esély rá hogy megtalálják? Elvileg számítógépes rendszerben jó számlaszámra utalva nem mehet félre a pénz?
2014. ápr. 29. 16:43
 1/3 anonim ***** válasza:

A SWIFT költség szó szerint csak pár forint, ha egyáltalán foglalkozik a bank azzal, hogy felszámolja. Az igazi költség a kerestetés, és ez a 2700 forint a saját bankodtól komolyan mondom, nagyon baráti ár. (Van bank ahol magánszemélynél nem terhel rád deviza utalásnál saját kerestetési díjat, van amelyik viszont 50 eurót / 15ezer forintot.)

A mögötte levő munka miatt még jogos is a mértéke, de ezen felül sajnos még a megkeresés miatt a másik bank is kérhet díjat,amit a bankod rád terhel. Az is lehet még 20-30 euró, vagy akár 50 euró is! Konkrét tapasztalat!

A biztonság kedvéért még egyszer megnézném a számlaforgalmamat, hátha valamilyen hiba miatt visszajött a pénz és jóváírták a számládon. Ha mégsem:

Ha a bankodtól kérsz egy igazolást, az olcsóbb is lehet, és azt el tudod e-mailben küldeni, vagy faxolni a szlovéniai partnernek, hogy kérdezzen rá a bankjánál ezzel az igazolással: ha SWIFT-en utalt a bankod és nem SEPA átutalásként, akkor SWIFT üzenet másolatot vagy SWIFT igazolást kérhetnél a bankodtól.

2014. ápr. 29. 20:13
 2/3 anonim ***** válasza:

1. válaszadó vagyok újra. Az a 4 hét eléggé gyanús! Vagy visszajött a pénz a számládra, vagy jóváírták a szlovéniai banknál. E-mailben kérdezz rá a szlovéniai partnernél, nézze már meg újra a számláját...

Európai Unión belül, ha nem sikerült volna a kedvezményezettnek jóváírni a szlovén banknál, akkor két eset lehetséges, vagy egy napon belül vissza kellett volna kérdezniük a bankodtól, és akkor a bankod téged értesít,

vagy vissza kellett volna utalni és akkor meg újra vagy a számládra visszajött a pénzt vagy a bankod téged értesít.

2014. ápr. 29. 20:17
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megkérdeztem a címzettet továbbra sem kapták meg a pénzt pedig a webbankból letöltöttem egy pdf fájlt a tranzakció adataival és azt is átküldtem. Attól tartok hogy magasak lesznek a kerestetés költségei és mégsem lesz meg a pénzem plusz még azt is fizethetem.
2014. ápr. 30. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!