Haszonélvezeti jogra is ráteheti a bank a kezét?
Figyelt kérdés
Tehát valakinek több milliós tartozása van, bírói végrehajtás alatt. Nincs semmi a nevén, nem is dolgozik, így nem tudják vonni, behajtani tőle. Egy lakásban ha haszonélvező lenne, arra is rácsaphat a bank, vagy csak a tulajdonjogra?2014. ápr. 28. 08:18
1/9 anonim válasza:
A haszonélvezeti jognak nincs "értéke", így azzal a bank semmit sem tud kezdeni.
3/9 anonim válasza:
Értéke van, csak nem átruházható, tehát nem.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
Tehát akkor nincs az hogy a bank réteszi a haszonélvezetre is a jogát és nem lehet eladni a lakást, amíg nincs kifizetve a banki tartozás?
Bocsi, ha feleslegesen kérdezek, csak nem szeretnék ez miatt hülyeséget csinálni.
2014. ápr. 29. 07:20
5/9 anonim válasza:
értéke van - illetéktörvény 72.§ - de végrehajtás tárgya nem lehet
6/9 anonim válasza:
Nem viheti el a bank, viszont nagyon vigyázz kinek adsz haszonélvezeti jogot, mert a tulajdonost kipenderítheti a házból.
Ugyanezen okokból szívtam meg a kedvessel...
7/9 MCsperX válasza:
Ha az ingatlanra zálogszerződést kötött a tulajdonos a bankkal, és a zálogszerződést a haszonélvező is aláírta, (tehát a hitel felmondása és a jogi biztosíték érvényesítése esetére vonatkozóan lemond a haszonélvezeti jogáról) akkor a haszonélvezeti jog elveszik, és a bedőlt hitel miatt a bank érvényesíti a zálogjogát.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, akkor ennek még pontosan utánajárunk. Hitel nincs, kp-ra veszünk egy kis lakást, és anyós lenne a haszonélvező, de mint írtam már, neki milliós tartozása van, és ezért én egy kicsit félek ettől.
2014. máj. 4. 11:52
9/9 anonim válasza:
Amit a 7. válaszoló írt igaz, de nem a te esetedre vonatkozik. Nyugodtan lehet adni az anyósnak haszonélvezeti jogot, a bank nem tudja végrehajtás alá vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!