Meg lehet bízni a Google Play Áruházban? Nem fogják leszívni az összes pénzt, ha meg akarok venni egy játékot? [Bővebben lent]
A helyzet az, hogy a szüleim nem engedik, vagyis hát nem akarják megadni a bankkártya számukat, mert attól félnek, hogy visszaélnek vele és leszedik az összes pénzt...
Igaz ez?
Vagy ha nem, akkor hogy tudnám őket meggyőzni? :/
Kérdezd meg, hogy és nekik mi a kezdőlapjuk...
De ez csak akkor működik, ha a Google az. És akkor mondhatod, hogy nahát, ők is megbíznak benne. :D
Amúgy a sötét emberekkel nem lehet mit kezdeni.
Ismerik a Google-t, bár azt ritkábban használják.
De sajnos nem tudtam őket meggyőzni...
Valami egyéb tippek?
Vagy esetleg ha nyitnák egy junior bankkártyát, arról nem lehetne megvenni játékokat?
Őszintén szólva én sem adnám meg. Mondjuk én nem attól félnék, hogy a Google "szívja le" a pénzt, hanem attól, hogy a rendes bankszámlámhoz hozzáférést biztosítsak egy eszközről, ami adatokat tárol és amiről éppen ezért bármikor lelophatók.
Nyilván azért ennek nagyon kicsi a valószínűsége, de én sem aludnék nyugodtan, ha a telefonomon el lenne tárolva a bankkártyám száma, tudod, az ördög nem alszik...
Ezért én ezt úgy oldottam meg, hogy a rendes számlámhoz igényeltem egy webkártyát (az OTP így hívja, de biztos más banknál is van megfelelője), ami gyakorlatilag egy külön, virtuális alszámlához kapcsolódik. Erre a rendes számláról át lehet rakni pénzt (ingyen) és az áruházi vásárlásokat bonyolító "Pénztárca" alkalmazásban ennek a számát adtam meg. (Én mondjuk Windows Phone-os vagyok, de a Google Play gondolom ugyanilyen elven működik). Ha illetéktelen kezekbe kerülne a telefon vagy csak simán megszerzik a kártya adatait, akkor is csak egy olyan számlát tudnak megcsapolni, amin kb. 800 forint van.
Az OTP-nél a Jump és a Net számlacsomagokhoz jár ilyen, Juniorhoz szerintem nem, de utána kell nézni.
De elve... a szüleid számlája, miért adnék meg NEKED az adatait? Ez a "Google leszívja a pénzt" dolog tényleg butaság, de alapvetően egyetértek az aggályaikkal.
Köszi a választ.
Ha nem félnének ettől a dologtól, hogy leszedik a pénzt akkor nekem megadnák a kártyaszámukat, mert szerintem megbíznak bennem...
Meg én sem vásárolgatnék össze-vissza minden hülyeséget.
Csak azt ami tényleg jó és meg akarom venni eredetiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!