Inkasszó, bírósági szakasz?
Sziasztok, nem biztos, h jó a kategória, előre is bocs.
Ismerős banki hitelei először behajtás követelőhöz, majd önálló bírósági végrehajtóhoz került.
A kérdésem az, hogy ha nincs a nevén semmi, inkasszón kívül milyen egyéb szankciókra számíthat?
A segítséget előre is köszönöm!
Ha nincs a nevén semmi, akkor ha van jövedelme, amiből lehet behajtani, akkor abból hajtanak be. Nyilván a nincs-et nem tudják elvinni, tehát ha a nevén nincs semmi. De ha az ismerősöd netán mondjuk házas, akkor külön bírósági eljárás keretében a házastárstól is lehet tiltatni vagy a házastárs nevén lévő dolgokból behajtani, persze ami behajtható.
És a tartozás folyamatosan nőni fog, mindig kamatozik, végül lesz egy szép nagy összegű tartozása és ha bármikor a nevére kerül majd valami, akkor az nem célszerű, mert viszik egyből. Vagy ha netán van gyereke és meghal, akkor azt a gyerekei, mármint az adósságát mind megöröklik. Szóval szerintem jobb, ha minél előbb rendezi a tartozását. Ha máshogy nem, akkor részletekben, amennyiben erre van lehetőség.
" Vagy ha netán van gyereke és meghal, akkor azt a gyerekei, mármint az adósságát mind megöröklik."
Csak adósságot nem lehet örökölni.
Köszönöm! Nyilván tudja ha különböző plusz ktsgek miatt tovább nő, és vmikor szándéka is. Fizetésből apránként. Mert az szerencsére törvényileg szabályozott h abból hány százalék vonható le max.
A nevén nincs semmi, a lakcímén is családtag a jogállás. Én is így gondoltam első és ezt is mondtam neki, de nem voltam 100%-ig biztos
házastárs, élettárs vagyonát is csak úgy hajthatják végre, ha a tartozás a házasság fennállása alatt keletkezett. Ha a házasság előtt, akkor jogi értelemben a házastárs nem vonható felelősségre.
A vagyontárgyakat illetően (mindent, hitelt érdemlően bizonyítani kell, hogy a házastárs tulajdona, és nem az adósé)
ha nincs közös bankszámla, akkor abból nem vonhatnak, ezáltal a házastárs fizetését nem hajthatják végre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!