Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Inkasszó, bírósági szakasz?

Költőnő? kérdése:

Inkasszó, bírósági szakasz?

Figyelt kérdés

Sziasztok, nem biztos, h jó a kategória, előre is bocs.

Ismerős banki hitelei először behajtás követelőhöz, majd önálló bírósági végrehajtóhoz került.

A kérdésem az, hogy ha nincs a nevén semmi, inkasszón kívül milyen egyéb szankciókra számíthat?

A segítséget előre is köszönöm!

2014. ápr. 15. 17:17
 1/5 anonim ***** válasza:
58%

Ha nincs a nevén semmi, akkor ha van jövedelme, amiből lehet behajtani, akkor abból hajtanak be. Nyilván a nincs-et nem tudják elvinni, tehát ha a nevén nincs semmi. De ha az ismerősöd netán mondjuk házas, akkor külön bírósági eljárás keretében a házastárstól is lehet tiltatni vagy a házastárs nevén lévő dolgokból behajtani, persze ami behajtható.

És a tartozás folyamatosan nőni fog, mindig kamatozik, végül lesz egy szép nagy összegű tartozása és ha bármikor a nevére kerül majd valami, akkor az nem célszerű, mert viszik egyből. Vagy ha netán van gyereke és meghal, akkor azt a gyerekei, mármint az adósságát mind megöröklik. Szóval szerintem jobb, ha minél előbb rendezi a tartozását. Ha máshogy nem, akkor részletekben, amennyiben erre van lehetőség.

2014. ápr. 15. 17:34
 2/5 anonim ***** válasza:

" Vagy ha netán van gyereke és meghal, akkor azt a gyerekei, mármint az adósságát mind megöröklik."

Csak adósságot nem lehet örökölni.

2014. ápr. 15. 21:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Nyilván tudja ha különböző plusz ktsgek miatt tovább nő, és vmikor szándéka is. Fizetésből apránként. Mert az szerencsére törvényileg szabályozott h abból hány százalék vonható le max.

A nevén nincs semmi, a lakcímén is családtag a jogállás. Én is így gondoltam első és ezt is mondtam neki, de nem voltam 100%-ig biztos

2014. ápr. 15. 21:54
 4/5 anonim ***** válasza:
85%

házastárs, élettárs vagyonát is csak úgy hajthatják végre, ha a tartozás a házasság fennállása alatt keletkezett. Ha a házasság előtt, akkor jogi értelemben a házastárs nem vonható felelősségre.

A vagyontárgyakat illetően (mindent, hitelt érdemlően bizonyítani kell, hogy a házastárs tulajdona, és nem az adósé)

ha nincs közös bankszámla, akkor abból nem vonhatnak, ezáltal a házastárs fizetését nem hajthatják végre

2014. ápr. 17. 18:11
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!:)
2014. ápr. 17. 19:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!