Kérhetek kártérítést, ha a bank hibája miatt 7 napig
nem kaptam meg 50 ezer Ft-omat? Emiatt késtem a
számlákkal és a megélhetésem is veszélybe került.
Azt tudod bizonyítani, hogy a bank hibája? Mert elég nehéz...
Mellékesen az nem a bank feladata arról gondoskodni, hogy amikor jönnek a számlák, legyen a számládon elég pénz.
2014. ápr. 10. 18:08
Nem. Nem olyan bevételre kellene alapozni a számlák befizetését és a megélhetést, amit az utolsó pillanatban kapsz meg.
2014. ápr. 10. 18:11
3/10 A kérdező kommentje:
A fizetésemről van szó és bizonyítható mert nem adta ki az automata de a számláról levonta!
Esélyed nincs kártérítésre. Amúgy is kb. a banki alapkamat 7 napra eső hányada lenne. Ez 50,000 ft esetén ~25 forintot jelent.
Amúgy én úgy tudom az automatás felvételért amúgy sem vállal anyagi felelősséget a bank, csak a fiókban történő felvétért.
2014. ápr. 10. 19:58
5/10 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm a válaszokat! Azért nagyon jó érzés, hogy itt vagyok 4-e óta a 3 hónapos kislányommal pénz nélkül az ő hibájukból. Meglátjuk, mi lesz, az ügyvéd elég bíztató dolgokat mondott! Azért ők se engedhetnek meg maguknak akármit, akár milyen nagy bank!
6/10 A kérdező kommentje:
Egy a fiókban dolgozó ismerős pedig azt mondta, nem csak az ATM-ben van kamera, hanem a fiók egyik kamerája is figyeli azt az automatát, így könnyű lesz bizonyítani. És azt mondták, nyugodtan tehetek panaszt, kártérítést kötelesek fizetni! És ne csak a fiókban, hanem a bankfelügyeletnél és a fogyasztóvédelemnél is tegyem meg! Kérdés, mennyire éri meg, ha tényleg ilyen keveset fizetnek! Nevetséges, hogy az ember alig várja, hogy megkapja a kis pénzét, erre még megsz..atják egy ilyennel is... Undorító, sz.rházi banda!
"Meglátjuk, mi lesz, az ügyvéd elég bíztató dolgokat mondott!"
Erre igencsak rá fogsz fizetni, mert ha az ügyvéd pert indít, akkor a perköltséget neked kell fizetni, mert midnig a vesztes fizet.
A bankkal szemben semmi esélyed, márcsak azért is, mert az automata hibájáért nem felelösek.
(Az ügyvéd meg persze, hogy bíztat, mert ö mindenképpen keres az ügyön.)
2014. ápr. 12. 18:37
Ó, gyerekkel pedálozni pénz nélkül, ügyvédre mégis futja? Hm...
2014. ápr. 12. 19:12
9/10 A kérdező kommentje:
Az az ügyvéd jó ismerősünk, nem fogok pereskedni, csak tanácsot kértünk tőle.
10/10 A kérdező kommentje:
Mi az,hogy az automata hibájáért nem vállalnak felelősséget? Akkor ki vállal érte? Más bankoknál érdekes mód fél óra alatt visszakapja az ügyfél ilyen esetben a pénzét, nem ülnek rajta hetekig...
Kapcsolódó kérdések: