Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Kérhetek kártérítést, ha a...

Kérhetek kártérítést, ha a bank hibája miatt 7 napig nem kaptam meg 50 ezer Ft-omat? Emiatt késtem a számlákkal és a megélhetésem is veszélybe került.

Figyelt kérdés
2014. ápr. 10. 17:49
 1/10 anonim ***** válasza:

Azt tudod bizonyítani, hogy a bank hibája? Mert elég nehéz...

Mellékesen az nem a bank feladata arról gondoskodni, hogy amikor jönnek a számlák, legyen a számládon elég pénz.

2014. ápr. 10. 18:08
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem. Nem olyan bevételre kellene alapozni a számlák befizetését és a megélhetést, amit az utolsó pillanatban kapsz meg.
2014. ápr. 10. 18:11
 3/10 A kérdező kommentje:
A fizetésemről van szó és bizonyítható mert nem adta ki az automata de a számláról levonta!
2014. ápr. 10. 18:25
 4/10 anonim ***** válasza:

Esélyed nincs kártérítésre. Amúgy is kb. a banki alapkamat 7 napra eső hányada lenne. Ez 50,000 ft esetén ~25 forintot jelent.

Amúgy én úgy tudom az automatás felvételért amúgy sem vállal anyagi felelősséget a bank, csak a fiókban történő felvétért.

2014. ápr. 10. 19:58
 5/10 A kérdező kommentje:
Hát, köszönöm a válaszokat! Azért nagyon jó érzés, hogy itt vagyok 4-e óta a 3 hónapos kislányommal pénz nélkül az ő hibájukból. Meglátjuk, mi lesz, az ügyvéd elég bíztató dolgokat mondott! Azért ők se engedhetnek meg maguknak akármit, akár milyen nagy bank!
2014. ápr. 12. 18:31
 6/10 A kérdező kommentje:
Egy a fiókban dolgozó ismerős pedig azt mondta, nem csak az ATM-ben van kamera, hanem a fiók egyik kamerája is figyeli azt az automatát, így könnyű lesz bizonyítani. És azt mondták, nyugodtan tehetek panaszt, kártérítést kötelesek fizetni! És ne csak a fiókban, hanem a bankfelügyeletnél és a fogyasztóvédelemnél is tegyem meg! Kérdés, mennyire éri meg, ha tényleg ilyen keveset fizetnek! Nevetséges, hogy az ember alig várja, hogy megkapja a kis pénzét, erre még megsz..atják egy ilyennel is... Undorító, sz.rházi banda!
2014. ápr. 12. 18:36
 7/10 anonim ***** válasza:

"Meglátjuk, mi lesz, az ügyvéd elég bíztató dolgokat mondott!"

Erre igencsak rá fogsz fizetni, mert ha az ügyvéd pert indít, akkor a perköltséget neked kell fizetni, mert midnig a vesztes fizet.

A bankkal szemben semmi esélyed, márcsak azért is, mert az automata hibájáért nem felelösek.

(Az ügyvéd meg persze, hogy bíztat, mert ö mindenképpen keres az ügyön.)

2014. ápr. 12. 18:37
 8/10 anonim ***** válasza:
Ó, gyerekkel pedálozni pénz nélkül, ügyvédre mégis futja? Hm...
2014. ápr. 12. 19:12
 9/10 A kérdező kommentje:
Az az ügyvéd jó ismerősünk, nem fogok pereskedni, csak tanácsot kértünk tőle.
2014. ápr. 13. 09:02
 10/10 A kérdező kommentje:
Mi az,hogy az automata hibájáért nem vállalnak felelősséget? Akkor ki vállal érte? Más bankoknál érdekes mód fél óra alatt visszakapja az ügyfél ilyen esetben a pénzét, nem ülnek rajta hetekig...
2014. ápr. 13. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!