Szerintetek csinál még valamit az idén a kormány devizahitellel kapcsolatban?
Pedig nem rossz az árfolyamgát azoknak, akik tudják és eddig is tudták fizetni a hitelt, de nem szeretnélek rábeszélni semmire.
Szerintem érdemi változás nem várható: gondolj bele, nem érdeke ez senkinek.
Az árfolyamgáttal egyébként pontosan tisztában vagytok?
Nehezen hiszem el, hogy nektek ez nem érné meg, hiszen a törlesztésed kamatrészének 1/3-át fizeted te, a maradék 2/3-át viszi együttesen a bankod és az állam
- a gyűjtő számlán lényegesen kevesebb összeg gyűlik, mint amennyivel csökken havonta a törlesztőd.
(egy példa: nekem havonta kb. 20 eFt-tal lett kevesebb a törlesztőm és az elmúlt másfél (!) évben összesen 34 eFt gyűlt össze a gyűjtőszámlámon).
Megígéri, hogy majd megoldja. Bocs, de ez kikívánkozott belőlem.
Az árfolyamgát jó, de ideiglenes megoldásnak tekintem, amíg a bíróság ki nem mondja a kölcsönszerződésem semmisségét. Addig is ketyeg a kölcsön, és a család sem éhezik.
Szerintem helytelen adóforintokból támogatni tisztességtelen és törvénybe ütköző szerződéseket.
Amit tehetne a kormány az a bírósági eljárások gyorsítása.
Viszont a 2014 márc. 15-én módosított Polgári Törvénykönyv éppen ez ellen hat.
Megkeverték a paragrafusokat, mint egy pakli kártyát, ez az ügyvédek és a bírák energiaszintjét emészti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!