Ha egy hónapra kötök le pénzt, akkor arra tényleg adnak átlagban 2% kamatot a bankok?

Kedves kérdező,
ahogy az előttem szólók is említették (és én sem bírom megállni):
A bankok (és minden más pénzintézet) által meghirdetett kamatok éves kamatok! A hirdetéseikben ezt nem szokták kihangsúlyozni, de attól még így van.
Ha nem hiszed, akkor kérdezd meg az ügyintézőt a 2%-os nagyszerű banki lehetőségről. Ha azt mondja, hogy az havi, akkor azonnal vágj bele (de azért légyszi szólj az ország összes lakosának is mert mindenki egyből odateszi a pénzét ez esetben).
Viszont ha az 1 hónapos és 2%-os kamatú lekötés végén kevesebbet veszel ki mint amennyit betettél, akkor kérdezd meg az ügyintézőt, hogy mégis hogyis jött ki ez a nagyszerű kamatozás....

Hogy a menet közbeni kérdésedre is válaszoljak:
Van ilyen befektetési lehetőség ami havi szinten is tulszárnyal/HAT/ja a 2%-ot. Láttam és meg is éltem már ilyeneket.
Ezek sosem garantáltak csak benne van a lehetősége a magas hozamnak (mint ahogy a nagy buktának is).
A feltett kérdésed alapján lehet, hogy ezek a pénzügyi befektetések most még nem neked valók (vagy bízz meg vele egy szakembert)...
Ha magasabb hozamot szeretnél akkor először ismerkedj meg a pénzügyi lehetőségekkel, befektetési formákkal és utána vágj bele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!