Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Tegnap utaltak nekem OTP-s...

Tegnap utaltak nekem OTP-s számlára, csak pluszba írtak bele 8 db nullát (Az nem is lenne gond ha az utolsó harmadba irták volna, de ő középre írta) Átfog hozzám érni az utalás?

Figyelt kérdés

Mindenesetre holnap kiderül....

Tehát

A bankszámlaszámom így szerepelne

11223344-44556677

Így szoktam megadni, de volt, aki már így küldte és átért

11223344-44556677-00000000

Aki utalt most, ő így küldte:

11223344-00000000-44556677

2014. ápr. 6. 10:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
53%

Kizárt dolog, nincs olyan egységes országos adatbázis, ami összes aktív számlaszámot tartalmazná.

Esetleg azt tudom elképzelni, hogy az adott számlaszám-név már el volt mentve a saját netbankodban a kvázi kedvencek közé, azèrt javította ki.

2014. ápr. 6. 12:18
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem volt elmentve semmi.
2014. ápr. 6. 12:42
 13/17 A kérdező kommentje:

K&H-s ismerősöm küldte, csak a középső rublikába tette a 8 db nullát. Ezért aggódok, hogy vajon az OTP átjavítja -e.

Ő azt mondja, hogy egy Pipa jelezte, hogy elméletileg minden oké.

Holnap kiderül :)

2014. ápr. 6. 13:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Ha még ma felhívja a telebankot, lehet, hogy ki tudják javítani vagy visszavonni, de elképzelhető, hogy ennek költsége van.
2014. ápr. 6. 14:06
 15/17 anonim ***** válasza:
12: Ezek szerint ha én mondok neked egy bármilyen létező számlaszámot, akkor Te meg tudod mondani a hozzá tartozó nevet?
2014. ápr. 6. 14:23
 16/17 anonim ***** válasza:
54%

Szép betegség lenne ha a rendszer visszaadná a nevet :)

Az OTP saját rendszere is csak az utalás fogadását KÖVETŐEN javítja, merthogy akkor hozzá is rendeli a számot.

Bankközi rendszerben ilyen nincs. Egyrészt azért, mert a bankközi rendszer KIZÁRÓLAG a számlaszámot használja, névellenőrzési vizsgálat nincs az automatizált rendszerben. Tehát ezért sem fogja a GIRO a számla tulajának nevét. Ezt kizárólag bankon belül lehet megtenni, de az a bank saját rendszerében zajló utalás.

Elég vastagon sértene banktitkot, ha lenne egy olyan rendszer, amelybe bepötyögve a bank visszaadja a hozzá tartozó nevet :D

Szóval BIZTOS, hogy nem utaltál úgy GIRO-n keresztül, hogy a bank által visszaadott név került a kivonatra, nem pedig az általad beírt.

És BIZTOS, hogy utaltál úgy bankon belül, hogy a bank által visszaadott név került a kivonatra, nem pedig az általad beírt.

A kérdezőnek pedig: nem fog átérni az összeg, az vissza fog menni a feladóhoz.

2014. ápr. 25. 17:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Na én is ezt magyaráztam, a 15. válaszomra már nem is tudott mit mondani a hozzáértő válaszoló... :)
2014. ápr. 25. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!