Férjem önzősége miatt marad a tartozásom és utcára kerülök a kislányommal, mit tehetnék?
Banki hitelt vettünk fel a férjemmel, hogy lakást vegyünk. A házasságunk csődbe ment, megcsalt, válni szeretnék. A lakást elárverezik a fejem fölül mert a férjem kiment nemrég külföldre dolgozni kihúzva magát a fizetés alól, én pedig itthon maradtam a kislányommal tök egyedül. Nem akarja aláírni a papírokat hogy a lakást eladhassuk a vagyonkezelőnek, és a bank elnézné méltányossági alapon a tartozást, így lakás nélkül de legalább adósság nélkül újra kezdhetném az életem a kislányommal.
Mit tehetnék, pert indítani lehet ellene, vagy ilyenkor mit lehet tenni??
SÜRGŐS lenne megtudnom a lehetőségeimet, mert fél lábbal az utcán vagyunk a kislányommal, nagyon félek, a férjem pedig azt mondta ha rajta múlik, tönkretesz, nem érdekli az sem, hogy a lányunkkal is kicseszik... :(
1. Keress munkat. Ha mar valni akartal, akkor gondolom meg tudsz allni a magad laban?
2. Egyebkent mindenkepp beszelj valahogy a gyamuggyel, kiskoru vedelmerol van szo, talan tudnak lepni valamit, hogy eladhato legyen a lakas.
Válás, vagyonmegosztás (kötelezettségek megosztására is sor fog kerülni), gyermektartási díj megállapítása iránti kérelem.
Ezt követően - mélyen ár alatt, ha egyáltalán...- de a saját részedet is tudod akár eszközkezelőnek is értékesíteni.
Sürgősen tedd meg a JOGI lépéseket a házasság felbontására.
Keresetlevelet szakszerűen megírnak, pontos jogi tanácsot adnak az ún. bírósági panasznapi ügyintézésen teljesen ingyen.
A bíróság honlapján tájékozódj, hogy a lakóhelyed szerinti bíróságon ez pontosan mikor van (hetente általában 1*).
Ne várd a sült galambot kérlek, hanem LÉPJ.
Addig, amíg mindez lezárul, igyekezz legalább egy albérletre való kauciót és első havi bérleti díjat összegyűjteni, hogy ne érjen váratlanul, ha menni kell.
Esetleg ebben a szorult helyzetben kérdezd meg a szüleidet, más rokonokat, hogy időlegesen be tudnának-e fogadni benneteket.
ne ijedj meg, ne higgy a fenyegetéseknek, a férjed jelenléte NEM szükséges a házasság felbontásához, sem a vagyonközösség megszüntetéséhez (bár jelenlétének hiánya meghosszabbítja a folyamatot).
Az első válaszolónak:
1. Évek óta dolgozom, sosem a férjem tartott el!!
2. Vonják a fizum 50%-át, mivel hiába kettőnk tartozása, mivel ő kiment vele nem foglalkoznak, így tőlem vonják!!!
Hiába keresnék jól, ha leveszik a felét! Ennyiből nem tudom magunkat fenn tartani.
1. Azonnal ügyvéd!
2. Gyámüggyel én várnék, adott esetben majd jól fognak jönni, de egyelőre nem kell őket bevonni, nehogy úgy ítéljék meg, hogy veszélyben van a kislány és rögvest magukhoz is vegyék. (Erről ügyvéd szintén tud részleteket)
3. Menj be a bankba tárgyalni, tárd fel mi a helyzet. Nem vadállatok dolgoznak ott, szoktak segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!