Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Valaki vásárolt 10 Euró...

Valaki vásárolt 10 Euró értékben valamit a nevemben az Egyesült Királyságban?

Figyelt kérdés

Ma este beléptem az OTP internetes bankjába, hogy megnézzem hogy állnak a számláim, erre ezt találtam:

Forgalom típusa VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL

Könyvelési dátum 2014.03.26.

Értéknap 2014.03.26.

Összeg -3.280

Közlemény First Clear *UK 10,550EUR 0, 2014.03.24 4108046059

Ez micsoda? 24-én valaki vásárolt a kártyámmal valamit az UK-ban?

Mai napon került bejegyzésre, mivel a kártyás vásárlások a tranzakció után, csak 2 nap múlva kerülnek a számlatörténetbe. Be fogok menni az OTP-be hogy rákérdezzek arra, hogy mi ez, de azért ha valaki tudja leírhatná nekem!

2014. márc. 26. 21:25
 1/10 Madve válasza:
Szerintem inkább az első részlete valaminek..
2014. márc. 26. 21:51
 2/10 A kérdező kommentje:
Dec. 25. óta eddig összesen 3 alkalommal történt ilyen vásárlás. Először 3 ezer valamennyiért, másodszor 10 ezer valamennyiért, aztán a mostani összegért. Dec. 25. előtt nem tudom volt e mivel annál korábbra nem tudok visszamenni a számlatörténetben. Kiváncsi lennék hogy van e köze a Steam-en és a Humble Bundle-ön történt vásárlásaimhoz. Szerintem nincsenek, bár az első 2 furcsa vásárlás, közel volt az első 2 Steam-es vásárlásomhoz, de a mostani 1 hónappal az utolsó Steames vásárlásom után történt. Lehet hogy valaki megszerezte a bankkártya adataimat? Nem tudom, valószínűleg nem, mivel akkor többet és sűrűbben szedne le a számlámról.
2014. márc. 26. 22:38
 3/10 anonim ***** válasza:

A steames vásárlásaidnak is megvan a tranzakciója (tehát AZON KÍVÜL történt még 3 vásárlás, amiről nem tudsz)?

Azokról megvan az emailes értesítő (a számlával)? Ott tudod ellenőrizni, hogy egyeznek-e az adatok.

Ha nem, akkor ezek a Steam-es vásárlások is lehetnek, esetleg ahhoz csatolt dolgok (pl azt hitted, hogy valami fix árasat veszel, közben meg valami előfizetést egy havi tagdíjas játékra).

Más használja a számítógépet?

(Pl az öcséd, aki esetleg vehet valamit a STEAM-en szintén, ahol el lehet mentve a kártyainformáció, esetleg van hozzáférése - a kérdésben a másra, ne az öcsédre koncentrálj.)

Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem, akkor menj be a bankba, és kérd új bankkártyát a mostani HELYETT (tiltasd le a régit, csináltass újat).

2014. márc. 27. 05:40
 4/10 anonim ***** válasza:

ha az un "recurring" fizetési módot választod, akkor bizonyos időközönként automatikus levonja a szolgáltató a számládról a pénzt, amíg vissza nem vonod a megbízást

lsd itt

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..

2014. márc. 27. 07:06
 5/10 anonim ***** válasza:
SMS terhelés/jóváírás értesítőről nem hallottál még? azonnal jelez nem kell napok/hetek/hónapok után neked bogarászni. hihetetlen hogy van még ember aki nem kéri.
2014. márc. 30. 19:47
 6/10 anonim válasza:
Énnekemis a first clear UK von le 2havonta 3000 valamennyit! Denemjövök rá miaz!
2014. okt. 13. 19:35
 7/10 anonim válasza:
Ugyanígy jártam! Szóltam a banknak, de 30 napig eltart. Veletek mi lett? Visszakaptátok a pénzt?
2015. júl. 14. 13:44
 8/10 anonim válasza:

Nálam is ez van... egyszer 5000et volnt le meg egyszer 3000 et.

Valaki rajott mar hogy mi ez?

Appbstore on vettem alkalmazast, lehet hogy az lesz az?

2017. febr. 6. 11:10
 9/10 csajszikah93 válasza:

Sziasztok!

Tudom, már régi a bejegyzés, de én a napokban jártam ugyanígy, 2*3000 forinttal. Sokáig tartott, mire rájöttem, kb 100x néztem át a számlaforgalmam.

Nekem az unibet nevű oldal miatt vette le a pénzt, igaz, FEL IS TÖLTÖTTEM 2*3000 forintot. Nem tudom valaki játszik-e ott szerencsejátékot (én sem magam miatt töltöttem fel) de szerintem nekem az vont le. Mivel arra a 2*3000 forintra semmilyen utalást nem láttam a kártyámon a first clear UK-n kívül.

Leírtam, hátha segít valakinek. Ha valaki azóta rájött legyen szíves leírni, hogy az ő esetében mi volt a probléma.

2017. máj. 25. 08:48
 10/10 anonim válasza:
Mi is így jártunk 2018 márciusában. Egymást követő 2 napon 1x4000, és 5x3300 Ft leemelés volt alig használt kártyás számláról. Volt valami előrelépés az ügyben?
2018. márc. 15. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!