Valaki vásárolt 10 Euró értékben valamit a nevemben az Egyesült Királyságban?
Ma este beléptem az OTP internetes bankjába, hogy megnézzem hogy állnak a számláim, erre ezt találtam:
Forgalom típusa VÁSÁRLÁS KÁRTYÁVAL
Könyvelési dátum 2014.03.26.
Értéknap 2014.03.26.
Összeg -3.280
Közlemény First Clear *UK 10,550EUR 0, 2014.03.24 4108046059
Ez micsoda? 24-én valaki vásárolt a kártyámmal valamit az UK-ban?
Mai napon került bejegyzésre, mivel a kártyás vásárlások a tranzakció után, csak 2 nap múlva kerülnek a számlatörténetbe. Be fogok menni az OTP-be hogy rákérdezzek arra, hogy mi ez, de azért ha valaki tudja leírhatná nekem!
A steames vásárlásaidnak is megvan a tranzakciója (tehát AZON KÍVÜL történt még 3 vásárlás, amiről nem tudsz)?
Azokról megvan az emailes értesítő (a számlával)? Ott tudod ellenőrizni, hogy egyeznek-e az adatok.
Ha nem, akkor ezek a Steam-es vásárlások is lehetnek, esetleg ahhoz csatolt dolgok (pl azt hitted, hogy valami fix árasat veszel, közben meg valami előfizetést egy havi tagdíjas játékra).
Más használja a számítógépet?
(Pl az öcséd, aki esetleg vehet valamit a STEAM-en szintén, ahol el lehet mentve a kártyainformáció, esetleg van hozzáférése - a kérdésben a másra, ne az öcsédre koncentrálj.)
Ha ezekre a kérdésekre a válasz nem, akkor menj be a bankba, és kérd új bankkártyát a mostani HELYETT (tiltasd le a régit, csináltass újat).
ha az un "recurring" fizetési módot választod, akkor bizonyos időközönként automatikus levonja a szolgáltató a számládról a pénzt, amíg vissza nem vonod a megbízást
lsd itt
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__egyeb-kerd..
Nálam is ez van... egyszer 5000et volnt le meg egyszer 3000 et.
Valaki rajott mar hogy mi ez?
Appbstore on vettem alkalmazast, lehet hogy az lesz az?
Sziasztok!
Tudom, már régi a bejegyzés, de én a napokban jártam ugyanígy, 2*3000 forinttal. Sokáig tartott, mire rájöttem, kb 100x néztem át a számlaforgalmam.
Nekem az unibet nevű oldal miatt vette le a pénzt, igaz, FEL IS TÖLTÖTTEM 2*3000 forintot. Nem tudom valaki játszik-e ott szerencsejátékot (én sem magam miatt töltöttem fel) de szerintem nekem az vont le. Mivel arra a 2*3000 forintra semmilyen utalást nem láttam a kártyámon a first clear UK-n kívül.
Leírtam, hátha segít valakinek. Ha valaki azóta rájött legyen szíves leírni, hogy az ő esetében mi volt a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!