Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Megteheti a végrehajtó, hogy...

Megteheti a végrehajtó, hogy előbb letiltja a fizetést, amiből minden hónapban vonják a pénzt, majd még az ingatlanra ami az adós nevén van, rárakja a végrehajtási jogot?

Figyelt kérdés
Nálunk ez a szitu, vonva van a pénz, de rárakták a házra a vh.jogot. Ezt így szabad? Csak azért kérdezem, mert arról a végrehajtóról van szó, aki még a tv-ben is volt anno hogy jogtalanul csinált ezt-azt. Mert akkor kérek pénzt és elmegyek ügyvédhez.
2014. márc. 24. 16:05
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Hát akkor így jártunk... :(

Neked nagyon szépen köszönöm a pontos válaszaidat!

Valószínűleg az lesz, hogy kifizetjük anyám baromságait, aztán eladjuk a lakást (amit 8 éve fizetünk, 12 év múlva járna le), és talán marad egy albérlet kauciójára...

2014. márc. 25. 10:35
 12/15 Józsi21 ***** válasza:

"Most azért lett aktuális a probléma, mert kiderült még egy-két dolog, aminek fényében nem tartottam jogosnak a vh jogot, viszont anyám hülyesége miatt lassan elveszítjük a lakást"->Erre hamarabb kellett volna lépni,egy végrehajtást rohadt nehéz leállítani,még ha nem is jogos a követelés.

Talán konzultáljatok egy ügyvéddel!

2014. márc. 25. 10:35
 13/15 A kérdező kommentje:
Tudom, de mi is csak most tudtuk meg, anyu idáig titkolta...
2014. márc. 25. 10:51
 14/15 Józsi21 ***** válasza:

Ismerős:)!"részvétem"

Írtam privit,azon gondolkozz el!

2014. márc. 25. 10:59
 15/15 narby ***** válasza:
0%

A végrehajtási törtvény nem szab alsó határt annak, hogy mekkora követelésnél lehet az ingatlant vh. joggal terhelni. Fontos kiemelni, hogy a vh. jog bejegyzés és az ingatlanárverés nem ugyanaz. Attól, hogy terhelve van az ingatlan nem biztos, hogy árverezve lesz, sőt feltételezem becsértékközlésre sem került sor. A végrehajtást kérőnek jogában áll kérni az ingatlan árverés lefolytatását akkor is, ha a letiltásból folyamatosan térül a tartozás.

Szóval nem mindig mindenért a végrehajtó a hibás, neki nem az adós érdekeit kell nézni.

2014. márc. 25. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!