Behajtócéggel, bankkal kapcsolatban. Számlavezetésidij behajtás? Lehetséges ez? Lent kifejtem. Felrobbanok!
Ez már vagy 5 éves ügy. A férjem elment egy céghez dolgozni és nyittattak vele egy K&h számlát. Nekünk volt más banknál számlánk és azt használtuk, a mai napig azt használjuk. De a cég azért,mert nekik ott volt a számlájuk kérte,hogy nyissa meg. Fizetését nem arra kapta,hanem a mi OTP-s számlánkra. Viszont,mivel férjem külföldre is járt,ezért kellett a számla,ha esetleg utalni akarnak neki pénzt. Persze soha egyetlen fillér sem ment rá és ebből adódóan mi sem vettünk le. Pár hónapja egyszer csak megkeresett minket egy behajtócég,hogy 60 valahány ezer forintot fizessünk a számla miatt. Akkor mondtuk,hogy nem használtuk a számlát és nincs semmi tartozásunk. Mondták,hogy menjünk be a bankba és kérdezzük meg. Bementünk és azt mondták,hogy nincs tartozásunk. Eltellett pár hónap és most egy másik behajtócég keresett meg minket. Pár napja,amikor hívtak szépen elmagyaráztam,hogy eddig mi történt és,hogy a bankban mondták,hogy nincs tartozásunk. A nő teljesen normálisan elbúcsúzott,hogy akkor rendben. Erre ma megint hívtak ugyanattól a behajtócégtől. Elmondtam neki ugyanezt a nő teljesen bunkón,hogy ez őt nem érdekli, tartozunk és fizessünk.
Annyira felháborító,hogy ebben az országban már mindent meg lehet tenni???? Lehúzni az emberről minden bőrt?? Miért fizetnénk most már 80ezer forintot egy olyan számláért,amit soha nem használtunk, a banknak semmi dolga nem is volt vele. Anno régen nekem is volt egy számlám az Erste banknál, de nem használtam. Simán megszüntették és nem követeltek rajtam horribilis összegeket a semmiért!!
Ezt most ki kellett írnom magamból,mert felrobbanok... Olyan bunkó ügyintézők vannak ezeknél a behajtócégeknél,hogy... Uhh nem akarok csúnyát írni..
Szerintetek mit lehet csinálni?
Előző (hosszú) válaszoló vagyok.
Nyugodtan írd ki, melyik bankról és melyik behajtó cégekről van szó- hátha még többen válaszolnak.
Egyébként az ne nyugtasson meg, hogy gyed-en vagy- végső esetben abból is vonhatnak.
Az sem jó, ha abban a biztos tudatban éltek, hogy Ausztriában van a férjed bejelentve- a nagy behajtó cégek a környező országokban is jelen vannak.
Egyébként pedig attól, hogy külföldön dolgozik a férjed, még magyar állampolgár marad, vélelmezem, hogy magyar állandó lakcímmel stb.
Ettől a tartozás NEM fog elévülni.
ha van valamilyen (bármilyen) tulajdon vagy résztulajdon a neveteken, az is megterhelődik.
örökölni is fogtok gondolom valamikor a szülők vagy más rokon után, az is terhelhető stb...
Komolyan, a legjobb szándékkal tanácsolom, hogy inkább rendezt ezt a 80 eFt-ot (már ha tényleg számlavezetési díj tartozás) és a kinti munkavállalást, életet kezdjétek tiszta lappal- mert ez a sztori még akár 5-6 év múlva is előjöhet, csak akkor már nem ilyen kis tételben, hanem monduj >500 eFt.
(ismervén az osztrák minimálbéreket is nyugodt szívvel ajánlom a rendezést, egy átlagosan 1.500 eurós szakmánkénti minimális fizetéshez képest ez meg sem kottyan)
A későbbiekben pedig akármit mond vagy tukmál az ügyintéző BÁRHOL- a neten olvassatok utána a hirdetményben és az üzletszabályzatban- teljesen korrekten le van írva minden fizetendő tétel.
Fogd fel inkább egy tanulópénznek (nem kellemes, de örülj, hogy most derült ki és nem még x hónap vagy év múlva) és ne hagyd, hogy még több legyen ez az összeg.
Minden jót.
Most komolyan úgy beszéltek (írtok), mintha felvettem volna egy hatalmas összeget, vagy hitelem lenne és nem akarnám visszafizetni,amit elköltöttem és egy gerinctelen alak lennék. Nincs hitelünk,mert nincs szükségünk rá. De látom azért megszólalt az irigység (nem a hosszú válaszolóra gondolok). A hangnemedből vegyél vissza Te rosszindulatú embernek nem nevezhető lény...
Mint írtam nem fizetem be,mert férjem kikéri a 0 tartozásról a papírt,amit a behajtócég kért.
A K&H bankról van szó és egy nevenincs behajtócégről.. Akinek van neve,az megértette a dolgot.. Arra válaszolj Te nagyon okos gerinces lény,hogy miért tette,ha látna benne lehetőséget?
Egyébként éppen ezt írtam az elején,hogy ezen az oldalon felesleges bármit is kérdezni,mert szinte csak az ilyen rosszindulatú emberek válaszolnak,mint a 71%-os. Akinek az írásán látszik, árad a káröröm.
Volt olyan kérdés itt,hogy egy csomóan válaszoltak a kérdést felvetőnek, tele káröröm, ilyen 71%-os tipus. Semmi segítség, csak azt írták,hogy nincs megoldás. Aztán írtam privátba a kérdezőnek,hogy mit kell csinálni és lám simán megoldotta a problémáját. Csak sajnos ilyen a magyar nép, megdöglött a tehenem, dögöljön meg másé is. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!