Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Miért van az, h monjuk egy...

Miért van az, h monjuk egy 8milliós házra nem ad a bank csak maximum 5,5 millió hitelt?

Figyelt kérdés
Legalább a 75%át megadhatná, arról nem is beszélve,h használt házra hiába van/lesz gyereked 1 Ft támogatást se kapsz?
2014. márc. 11. 20:44
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Devizahitelesekről nem nyitnék vitát, van ismerősöm aki 3-4éve semmit se fizet és mégis a "házában" lakik. De volt akinek elengedtek több milliós tartozást. Ja arról nem beszélve amit felvett 7millió hitelt azt eltapsolta..sajnálni kéne őket???

Aki meg azt írta,h a hitelképesség alapján adnak hitelt, az érdeklődjön utána, fizetésünk alapján háromszor ennyi hitelt kaphatnánk, de "sajnos" a fedezet is számít.

2014. márc. 12. 09:19
 12/14 A kérdező kommentje:
Egyébként a gyerekvállalásnak nem feltétele, de albérletbe én nem szívesen szülnék, az nem egy biztos dolog...de ez az én véleményem.
2014. márc. 12. 09:20
 13/14 anonim ***** válasza:

Megmondom miért van.

A lakáshitelhez legalább 20% önerő kell, ez 1.6 millió forint. Marad 6.4, a különbség az 5.5-höz képest, hogy a bank alacsonyabbra értékeli a ház értékét, mint az eladó, aki minél többet szeretne kapni, a bank viszont azt nézi, mennyiért lehet nagyon gyorsan eladni, ha esetleg arra kerülne sor

Bizony nem jár alanyi jogon sem a BMW, sem a saját lakás, bármennyire nehéz is ezzel szembesülni.

(Az meg nagyon helyes, hogy a gyerekre 1 forint támogatás nincs, anno százezrek vették fel - sokszor a meg sem született - gyerekre a szocpolt, nem volt egy fillérjük se valójában, megvették a lakást, most persze nem tudják fizetni).

2014. márc. 15. 02:16
 14/14 anonim ***** válasza:

Na figyu! Mielőtt a devizahiteleseket "leírnád" leírom az esetünket, amiben amúgy benne is van a válasz a kérdésedre:

1,6 milla önerővel vettem anno egy panelt 5,6 milla volt az ára. Az illetékre is összegyűjtöttem, hát a felújítás az évek során történt. Azért "választottam" a devizahitelt, mert egyszerűen nem kaptam mást. A hitelkérelem folyamán kétszer elveszítettem az értékbecslést, a kezelési ktget, mert forint alapút nem kaptam meg. (milyen érdekes) Vagyis olyan 60 ezer forintom az ablakon ment ki.

Mivel én is úgy gondoltam mint te, hogy albiba nem akarok gyereket, ezért választottam végül ezt az olcsó lakást, hiszen két normálisabb (és drágább lakás ) és a hitelfevétellel kapcsolatos ktg-ek elúsztak, ezért lejebb adtam az igényeimből. Pénzügyi főiskolára jártam anno, kalkuláltam előre árfolyamnövekedést, kezelési ktg változást stb. vagyis számítottam arra, hgoy fog nőni a hitel. De azt, amennyivel nőtt , álmomba sem gondoltam volna.

38 ezer forinttal kezdtem fizetni a lakást. (17 évre vettem fel) Mára 70 ezer forintot fizetek, már a 10. évnél járok. Közben elmentem gyedre, már negyedik éve itthon vagyok, nyilván az fizetés kieséssel jár. Most épphogy kijövünk. Ha a lakás teljes értékre kaptunk volna hitelt, már a hid alatt lennénk.

Az biztos, hogy a gyerekeimet ösztönözni fogom arra, hogy minél tovább gyűjstenek, és amennyire csak lehetséges kerüljék el a hitelt. Hidd el, nem olyan szörnyű az albi, nyugaton elég jól működik, hogy az emberek albérletben laknak. Ráadásul jövőre lehet hogy munka miatt el kell költözni. Albérletből fogod magad, és elköltözől, mi meg közel sem tudjuk kiadni majd a lakást annyiért, mint amennyi rá a hitel, + még fizethetjük a másik lakás ktg-it is. (De legalább a gyerekeimnek lesz egy kifizetett lakása...)

Ezzel szemben, ha a kezdetektől 30 ezer forintért albérletbe maradok, akkor most lenne 3 milla férletett pénzem.

Nyilván a bank is azt akarja, hogy ki legyen fizetve a lakás, és 20 éven keresztül nem biztos , hogy ugyanolyan kereseted lesz neked és a férjednek, hogy bírjátok a magas hitelt.

2014. márc. 16. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!