Hogyan tudnám kifizetni több éves, évtizedes adósságaimat? Többi lent.
A végrehajtó másfél hónapja elküldte összesen 7 cégnek(közöttük egy behajtó cég is akit az interneten sem találunk),hogy egyezkedés,és tartozásrendezés miatt(esetleg elévülés miatt)elküldeni szíveskedjenek.Tanácstalan vagyok,mert nagyon szeretném ha ez a rémálom elmúlna,így adósságrendező hitelből,ügyvéden keresztül intéznénk SOS-ben.
Ilyenkor mit tehetünk?
A 7 tartozás másfél millióból összesen végrehajtói költségekkel,és kemény kamatokkal együtt:4millió 600 000-re hízott.
Hozzá kell tennem,hogy mivel engem évekig nem értesítettek a tartozások fennállásáról,amik a tulajdonlapon végrehajtási idő szerepel,7.-től 17 év.
Mivel évekig ápolási,és munkanélküli segélyen voltam,2013.-tól van véglegesített munkahelyem,így 2013 májusától átlagbéres fizetésem 50%-át vonják.De azt sem tudom melyik intézethez,mert nem küldtek semmi értesítést,a fizetési papíromon csak annyit látok,hogy óriási kamatra,végrehajtói jutalékra,és végrehajtói költségekre vonnak.
Nagyon elvagyok keseredve,mert ebbe a csapdába sajnos önhibámon kívül kerültem bele (akkori tragikus családi helyzetem miatt)és most,hogy már helyzetem pozitív irányba fordult,sajnos beárnyékolja családi életünket ez a rémes helyzet.
Olyan nincs, hogy nem tudtál tartozásról, mert valamit alá kellett írnod, amiből tartozás keletlekezett.
A végrehajtót, vagy végrehajtókat kellene felhívni és fizetéskönnyítésben egyezkedni - bár ilyen kései szakaszban már egyre nehezebb megállapodni. De ha többet vársz, akkor nem csak nehéz, de lehetetlen lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!