Diákhitel sos?!

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy amikor igényeltem diákhitelt két félévre kértem egy összegben (őszi/tavaszi).Le kell adnom ismét valami papírt , vagy márciusban automatikusan utalják a tavaszi félévre ?

2014. febr. 16. 14:57
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia! Én tegnap csináltam meg a szerződést,de ugyebár csak holnap,az utolsó nap (feb.17-én) tudok besétálni vele a takarékba.Remélem még nem késő.

A kérdésedre vonatkozólag ezt találtam a szerződésemben:

"4. Hitelfelvevő jogai és kötelezettségei

4.1 A Hitelszerződés alapján a Hitelező a Hitelfelvevő ellenkező rendelkezéséig mindaddig folyósítja a

Hitelt, ameddig a Hitelfelvevő a Rendelet 3. § (1)-(2) bekezdésében, valamint a 21. § (1)

bekezdésében foglalt folyósítási feltételeknek megfelel, és a Rendelet 4. § (1) bekezdése szerinti

jogosultsági ideje fennáll. A Hitelfelvevőt egyoldalú szerződésmódosítási jog illeti meg a

jogosultsági ideje alatt a Hitel összegére vonatkozóan, a Rendeletben, illetve az Üzletszabályzatban

foglalt rendelkezések szerint, amely jogával szeptember 30-ig és február 28-ig élhet az adott

tanulmányi félév vonatkozásában."

De szerintem megnyugtató,hogy holnap még mindenképp intézkedhetsz.Márha jól értelmezem a 17-i határidőt?

Én az összegen szeretnék változtatni,de nem merek az e-mailemben arra kattintani,hogy: "Ha mégsem szeretné igényelni a hitelt, kérjük, kattintson ide!" Mert attól félek,hogy utána e-mail cím alapján esetleg ledob a Diákhitel Direkt felülete!? Plusz azt is szeretném módosítani,hogy ne csak 1 félévre kapjam,viszont ez akkor valószínűleg nem is lenne probléma a kérdésed által kiemelt szerződésrész miatt.Az összeget meg majd módosítom 28-ig,vagy nem?

Remélem jön Valaki aki helyre rak Minket!:)

2014. febr. 16. 17:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Én írtam a bajommal e-mailt: info@diakhitel.hu

Próbáld meg hátha holnap reggel első dolguk lesz válaszolni.:)

2014. febr. 16. 17:43
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi szépen, talán megpróbálkozok egy telefonnal ,hátha azzal előrébb vagyok :))))
2014. febr. 16. 19:07
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is telózom holnap ha addig nem írnak.:)
2014. febr. 16. 20:32
 5/6 A kérdező kommentje:

Kell-e újra kérni a Diákhitelt?

Nem kell félévente megismételni a hiteligénylést. A jogosultsági feltételek fennállása esetén a

beiratkozás után a folyósítás automatikusan folytatódik.

Folyósítás

A tavaszi félév első folyósítási napja: 2014. március 14. Ha jogosult a hitelfelvételre, és időben

beiratkozott/bejelentkezett oktatási intézményébe, ekkor kaphatja meg az igényelt havi összeget,

illetve ha a szemeszterenkénti egyösszegű folyósítást kérte, akkor a teljes tanulmányi félévre

esedékes Diákhitel1-et. Kötött felhasználású hitel esetében az átutalás közvetlenül a felsőoktatási

intézmény számlájára történik.

januárban kaptam ezt tőlük,akkor ezek szerint csak nem kell. bár én direkten keresztül kértem a folyósítás folytatását. remélem nem lesz belőle gond:S

2014. febr. 17. 10:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem sem kell,ugyanis ma ugye újra kitöltöttem egy szerződést (esetemben azt mondták telefonon,hogy nyugodtan kattintsak,azzal az törlődik és csinálhatok újat ill. ez az egy módja van csak ha leadás előtt módosítani szeretnék) és figyeltem arra a részre,amikor a folyósítási félévekről volt szó.Hát ilyenről szó nem volt,csak annyit kellett bejelölni,hány féléves a képzésem és ebből mennyit végeztem már el.Ebből következtetek,hogy addig utalják amennyi hátra van,s ha ezt nem akarod,csak akkor kell lemondó nyilatkozatot küldeni vagy ilyesmi (Nálam sem lesz aktuális ez elvileg,szóval ezt nem tudom pontosan mit kell annak aki lemondaná).

Esetemben annyit had jegyezzek még meg,hogy hiába töröltem a linkre kattintással az előzőt,úgy látszik mégsem törlődött rendesen,mert pl ugyanazt a felhasználó nevet már nem engedte beírni az új szerződésnél.Remélem nem szerepelek így kétszer a rendszerben,de erről már írtam újabb e-mailt.

Sikeres diákéveket kívánok!

2014. febr. 17. 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!