Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi van akkor ha valakinek...

Ladylatex kérdése:

Mi van akkor ha valakinek nyakán van a végrehajtó?

Figyelt kérdés
Többször találkoztam már a pároméknál ilyen-olyan fizetési felszólításokkal, mind szolgáltatótól, mind bankoktól. Tisztában vagyok vele, hogy a szüleinek több helyre is van tartozása, de sosem volt pofám megkérdezni tőlük, hogy mégis mennyi, miért stb. 1-2 hete láttam meg egy olyan dokumentumot, amiben figyelmeztetik őket, hogy miután többszöri próbálkozás után sem találtak soha senkit otthon, legközelebb rendőrrel jelennek meg és feltörik a zárat. Ahogy ezt elolvastam eléggé lesokkolódtam, hiszen ilyen esetben nyilván nem csak egy "kis elmaradásról" van szó. A kérdésem az, hogy egy végrehajtás során mi az eljárás menete? A tartozásokat biztosan nem fogják tudni kifizetni, így hirtelenjében főleg, ezért érdekelne, hogy egyáltalán mit tehet a végrehajtó? Albérletben élnek, gyakorlatilag semmi nem az övéké, meg úgy általában semmijük nincsen. A párom nem foglalkozik ezzel, úgy van vele, hogy anyjáék kerültek ebbe, az ő problémájuk. Hozzáteszem, hogy rendkívül felelőtlenek, regényt tudnék írni mindarról, amit rosszul csináltak/nak az életben. KHR (BAR) listán vannak, ezért a még több hitel lehetősége sem játszik. Kérem, aki kompetens a témában, írjon néhány mondatot a dolgok lehetséges kimeneteléről! Köszi előre is :)

2014. febr. 12. 15:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
0%
Vigyázat, a tartozás örökölhető! Mi is így jártunk, de még szerencsére idejében találtunk egy "nem bankot", ahová a megtakarításainkat eltehettük és nem fér hozzá végrehajtó sem és a havi díj is alacsony.
2014. márc. 24. 10:20
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
Vigyázat, le is lehet mondani az örökölt tartozásról! Előző ne mondj már hülyeségeket, hogy a cégedet reklámozd...
2014. márc. 24. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!