Kérhetem a devizahitel (lakás) szüneteltetését?
Ha megszűnt a munkaviszonyom, kérhetem az Otp-nél a lakáshitel havi törlesztőrészlet szüneteltetését, amíg nem találok munkát? Japán yen, 4 éve fizetem, még 21 vissza van. 27000-el kezdtem, most 67000. Vajon létezik ilyen hogy szüneteltetés. Ha igen mit kérnek hozzá a bankban? Aki tudja kérem írja meg. Nincs se munkanélküli, sem álláskeresési járadék stb... ezt tudom igazolni, ha kérik.
Köszönöm!!!
Én csak két hónapra szerettem volna szüneteltetni. Persze nem lehetett.
Kb. 100 ezerért módosították volna, hogy hat hónapon keresztül kevesebb legyen a törlesztő.
Bankja válogatja. Nos azokkal a bankokkal egyezkedni amelyek deviza hiteleztek, ez számomra úgy cseng, mintha a farkasokat arra kérnék a bárányok, hogy ne ma egye meg, hanem majd holnap.
Elvileg kötelező a bankoknak átmeneti időre szüneteltetni a törlesztést, de az egyezségek általában arra irányulnak, hogy a vételi jog meghosszabbodjon, és magasabb kamatszinttel folytasd a törlesztést.
Egy próbát mindenképpen megér az egyeztetés, de ne írj alá semmit kapkodva. Kérj egy hét gondolkodási időt. Előtte konzultálj devizahiteles ügyvéddel, v. ügyvédekkel. Egyeztess időpontot. Mostanában nagyon leterheltek.
Megfontolandó a perlés, bár kételkedem benne, hogy akadna olyan bíróság, amelyik azt ítélné meg, hogy a tőkét ne kelljen visszafizetni.
A legkedvezőbb ítélet, amit eddig láttam a BH1998. 443. jogeset volt. Az ítélet szerint az szerződés érvényesen nem jött létre, tehát a szerződés érvénytelen, így kamatra nem vált jogosulttá a bank.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!