Hitelkártyám van a Cetelem banknál munkanélküli lettem 2 hónapja nem tudom fizetni a részleteket azt mondják, átadnak a behajtási osztálynak. Mik a következmények?
A kérdéseid alapján úgy sejtem, nem vagy tisztában a hitelkártya működésével, de sajnos ezzel nem vagy egyedül, sokan esnek csapdába a hitelkártyákkal.
Egy hitelkártya tartozásnál eleve nincs olyan, hogy "részlet".
Amit Te havonta befizettél idáig, az csak az a "minimum díj" volt, amit a bank mindenképpen elvár havonta, de aki csak ezt a minimum összeget fizeti be, annak a tartozása semmit nem fogy, sőt inkább nő.
A minimum díjak befizetése csak arra való, hogy a bank ne mondja fel a szerződést és ne követelje egy összegben a teljes tartozást.
Téves elgondolás, hogy Te felmondhatod a szerződést úgy, hogy még tartozol. A valóság az, hogy a Cetelem fogja felmondani a szerződést, mivel az áll a szerződésben, hogy a minimum díjak nem teljesítése esetén a tartozásodat egy összegben kell megfizetni. Ha ezt nem tudod teljesíteni, akkor kerül át a teljes tartozásod a behajtási osztályra, majd legrosszabb esetben végrehajtásra.
A behajtási csoporttal meg lehet állapodni havi részletfizetésben, de sajnos abban nem lesz köszönet, hiszen a hitelkártya tartozás kamata eleve 40% fölötti (a legdrágább hitelek közé tartozik) és ha még erre ráteszik a késedelmi kamatokat és a behajtási költségeket is, akkor a sokszorosát fogod visszafizetni a teljes tartozásnak.
Akkor jársz a legjobban, ha a lehető legnagyobb ütemben elkezded visszafizetni a teljes tartozást, ahogy lesz állásod.
Ott követted el a legnagyobb hibát, hogy eleve rosszul használtad a Hitelkártyát. Hosszútávú kölcsönre a folyószámla hiteleret, vagy a személyi kölcsön való, mert azoknak fele a kamata, mint egy hitelkártyának.
A hitelkártya havi költésekre való és az használja jól a kártyát, aki a teljes tartozást minden hónapban visszafizeti a megadott határidőre, mert ekkor nincs kamat, aki viszont nem tudja rendezni a tartozását hó végén, annak az összes költésre a költsé napjától számítva felszámítja a bank a nagyon magas kamatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!