Milyen okai lehetnek egy banknak hogy nem ad hitelt olyannak akinek minden feltétele adott hogy megkaphassa?

Figyelt kérdés
BAR lista kivételével
2009. dec. 7. 17:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
szerintem inkább örülj, hogy nem veszel fel hitelt, nem a legjobb ötlet.... brutálisak a kamatok, 33% kamat?! 1 milliót felveszel pár évre, dupláját fizeted vissza... nagyon durva
2009. dec. 7. 17:47
 2/11 A kérdező kommentje:
köszi hogy aggódsz,de nem ez volt a kérdésem!!
2009. dec. 7. 17:58
 3/11 anonim ***** válasza:
Akinek nem adják meg,ott biztosan nem adott miden feltétel.Pl.sűrűn váltogatja a munkahelyeit,vagy nincs elég hosszú munkaviszonya.De ismerek olyant is,akinek több bank is megígérte a hitelt, és mégsem kapta meg.Az egyik bankban volt ismerős,szerinte az volt a baj,hogy az illető szülei ( akikkel azonos az állandó lakhelye)voltak BAR-listások.
2009. dec. 7. 18:07
 4/11 anonim ***** válasza:
Az, hogy csak az ügyfél hiszi azt, hogy ő olyan nagyon jó adós. A bank viszont azt tapasztalja, hogy a hozzá hasonlók nagy része nem fizet.
2009. dec. 7. 20:01
 5/11 anonim ***** válasza:
Sajnos a BAR-listának az a lényege, hogy aki rajta van, ne kapjon hitelt, mert okkal kerülnek rá az emberek...
2009. dec. 7. 21:35
 6/11 anonim válasza:
A bankfiókban, banki honlapon, hirdetményben közzétett feltételek csak egy kis részét tartalmazzák annak a kritériumrendszernek, aminek meg kell felelni. Ezen kívül még számos nem publikus szempont szerint megvizsgálják az ügyfelet, és az ügyletet. Ráadásul sok banknál a publikus alapfeltételek úgy vannak közzétéve, hogy minden vizsgált szempont csoport legszélső elemét hangsúlyozzák, mondván, hogy náluk még Te is átmehetsz 18 évesen személyi kölcsön igényléssel. Csak azt nem mondják, hogy emellett minden egyéb paramétered "10 pontos" kell hogy legyen. ez az egész olyan kicsit, mint a bolygók együttállása :) Itt olvashatsz még kicsit erről: [link]
2009. dec. 8. 19:14
 7/11 anonim ***** válasza:

Az, hogy valaki megfelel a bank hitelezési alapfeltételeinek, még nem azt jelenti, hogy hitelképes. Az csak annyit jelent, hogy nincs alapból kizáró feltétel.

A hitelképesség vizsgálata sokkal összetettebb annál, mint amit egy szórólapon, vagy a reklámokban látni lehet.

(Én már pl olyat is láttam, hogy egy személyi kölcsön igénylés azért nem került elfogadásra, mert a munkahelyen csak mobilszámot adott meg a munkáltató.)

2009. dec. 9. 20:13
 8/11 anonim ***** válasza:

néha előfordul, hogy az ügyfél mindenben megfelel. jövedelem, közüzemi számla, bankszámla stb és mégsem megy át a rendszeren. itt a bank kidobja demográfiai adat miatt. 100ból egy ilyen ügyfél van, de nem kell aggódni, akkor a másik nbankban majd sikerül. Én speciel ezért még adásvételi nélkül előszűretem az ügyfeleimet, hogy ne kelljen felesleges kiadásokba verniük magukat.

Ha nem demográfiai adat, akkor pedig a munkáltatóval lehet még gond, az viszont nagyobb probléma...

2009. dec. 10. 01:20
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem olvastátok a kérdésben az apróbb betűs "BAR lista kivételével" mondatot...

Azaz a kérdező minden feltétenek megfelel, azt leszámítva, hogy BAR-listás. Innen már nem kell nagy tudomány kitalálni, hogy vajon miért nem hitelképes egyik banknál sem.

2009. dec. 10. 16:53
 10/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok BAR listás,ezért írtam hogy annak a kivételével,eleget is keresek ahhoz hogy megkapjam (nem minimálbérre vagyok bejelentve),de mégis van valami oka annak hogy elutasítanak.
2009. dec. 10. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!