Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Dombornyomott kártyának...

Dombornyomott kártyának tényleg ez a feltétele?

Figyelt kérdés

Pár éve megcsináltattam a dombornyomott kártyámat az OTP-nél, mivel külföldre készültem. A feltétele az volt, hogy 150 ezer FT-ot rárakjak. A pin kódomat megváltoztattam. Sokáig csak a neten vásároltam vele, így nem kellett a pin kód. Amikor meg kellett volna, kiderült, hogy sajnos a régi kártyám kódjára emlékszem, és (nem értem miért... hogyan...) de valami másra változtattam meg. Azóta minden lehetőséget kipróbáltam, de feladtam, és bementem az OTP-hez, hogy segítsenek.

Azt mondták, ők nem tudják megadni a PIN kódomat, megváltoztatni se tudják. Az egyetlen dolog, amit tehetek, hogy új kártyát csináltatok, aminek a feltétele megint csak 150ezer ft lenne (vagy az, hogy oda érkezzen a jövedelmem, ami nem történik, mivel diák vagyok)

Nincs ennyi pénzünk, és a régi kártyámon ragadt pénzhez se férek hozzá.

Nemsokára ismét külföldre utazom hosszabb időre, muszáj, hogy legyen egy bankkártyám. Minden banknál ez a feltétel? Mert ha nem, nagyon szívesen váltanék bankot.

Köszi.

2011. máj. 12. 13:14
 1/8 anonim válasza:
Valóban nem tudják megmondani a PIN kódod. Az egyetlen mód, hogy hozzájuss a pénzedhez, hogy felmondod a számlát, és kifizetik róla a pénzed. Igazolnod kell magad az irataiddal, de a kártyával nem feltétlenül kell rendelkezned. Dombornyomott kártyát csak "privát" ügyfelek kaphatnak, mindenhol van valami feltétele sajnos, ezért is bíznak meg benne külföldön jobban.
2011. máj. 12. 14:08
 2/8 anonim ***** válasza:
A kártyádon nem tud "ottragadni" a pénz. Az a bankszámládon van, amihez kártya nélkül is bármikor hozzáférhetsz. Bemész egy otp fiókba és személyi igazolvánnyal felveheted, nem kell kártya hozzá.
2011. máj. 12. 14:08
 3/8 A kérdező kommentje:
Akkor ezt ma kipróbálom. Köszönöm. :)
2011. máj. 12. 14:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Miután hazajöttél, válts bankot. Ilyen hülyeségről még nem hallottam.

Nekem a CIB-nél van egy betéti dombornyomott, amit mivel csak neten használtam, szintén elfelejtettem a pin kódot. Az utazás előtt egy héttel, gondoltam kipróbálom a készpénzfelvételt róla. Természetesen nem működött. Nem tudtam a jó PIN kódot. Bementem a bankba, vázoltam a helyzetet és kértek nekem a központtól egy új pin kódot, ami még azon a héten meg is jött! Mivel a helyi bankba kértem az új PIN kódos borítékot és nem a központba v. postán, ezért fizetnem kellett 2000Ft-ot. De ennyi ok, miután én voltam a hülye.

Az ERSTE-nél pedig van egy dombornyomott hitelkártyám, olyan összeggel aminek a közelébe sem ér semmilyen más banknak az ajánlata, és ráadásul a számlámra nem is érkezik pénz, és nem is kértek letétet. A CIB-től kétek tőlem számlakivonatot, mert oda megy a fizetésem. Elég volt nekik, hogy 4-5 éve van náluk egy üres számlám.

Szóval ez ERSTE dombornyomott kártyái nagyon jók, viszont a netbankjuk szar, ezért nem jövök el a CIB-től.

2011. máj. 12. 15:48
 5/8 Sovcsik Krisztián ***** válasza:

Nekem is Axa-s dombornyomásos kártya van. Ugyanannyiba kerül mint a sima. Nem kell pénzt rakni rá, nincsenek rajta díjak, és külföldön is ingyenesen lehet vásárolni, csak a pénz kivét kerül pénzbe. Internettel 6800 Ft az igénylése /nélküle 2800/, és utána nincsenek havi díjak.

A pin kódot viszont újat lehet igényelni ezt nem értem, hogy nem lehet az OTP-ben , bár én már semmin sem csodálkozom, egyre több a tapasztalatlan ügyintéző illetve azok akik ha valamit nem tudnak, nem merik megkérdezni, hanem inkább azt mondják nem lehet, amikor igenis lehet.

2011. máj. 12. 17:11
 6/8 anonim ***** válasza:
nekem is van cibes dombor nyomott, semmi xtraság nem kellett hozzá.
2011. máj. 12. 18:25
 7/8 Bence87 ***** válasza:
Az OTP a legdrágább bank, mert sokan tájékozódás nélkül odaviszik a pénzüket, ahogy tetted ezt te is :)
2011. máj. 12. 19:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Hmm, akkor érik a bankváltás...

Utolsó, azért az én hatalmas adag pénzemtől nem fognak a falnak menni :)

Bár, elmesélem, ma bementem, hogy személyivel pénzt vegyek ki, és tájákoztatott a hölgy, hogy ehhez a számlához még egy ingyenes kártya jár, amivel tudok neten és külföldön is vásárolni (csak kisebb helyeken nem fogadják el) és még a PIN kódot is én adhattam meg. Reméljük soha többé nem felejtem el.

Sőt, egy sokkal kedvezőbb számlacsomagot is ajánlott a korom miatt.

Nem értem az előző ügyintézőnek hogyan sikerült ennyire félreinformálnia....

Nekem sajnos tényleg nincs sok fogalmam a pénzügyekről, de asszem illene egy kicsit tájékozódnom, hogy ne legyek ennyire könnyen megvezethető.

Köszi mindenkinek.

2011. máj. 12. 22:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!