Pereljek-e látszólag gyerektartásért, hogy a bank kevesebbet tiltson a párom fizetéséből?
Nem hiszem, hogy sokat változtatna a dolgokon ha most csalni kezdtek. Végül is neked igazolnod kell, hogy egyedülálló vagy, a párod mint gyerek apja nem él veletek. Ha ez megy akkor bírósághoz kell fordulni gyerektartás kérvényezéséért.
A párodnak be kell adnia hogy mennyi a netto keresete, mennyit von a bank le, mennyi a kiadása (albérlet, rezsi stb)Majd ezek alapján adnak egy összeget mint gyerektartás. Mivel már birói végzés van, hogy a fizetéséből 33%-ot levonjanak, azt nem fogják csökkenteni, de 15%-ot még így is letudnak vonni a fizetéséből mint gyerektartás.
A végeredmény az lesz, hogy a banki 33%-os levonás marad + 15% gyerektartást is utalnia kell..
Még valamit: Ha kiderül, hogy csalás az egész nagy bajban lesztek. Megéri???
nézd, ha van nettó 100ezer fizetése, abból most vonnak 33ezret.
HA perelsz, kapsz mondjuk 20ezer gyt-t és vonnak 30ezret.
Megéri????
ma 12:06 vagyok
Akkor nem csalás.. Csak azért gondoltam, hogy az, mert eleve a kérdésed is így kezdődik:" Pereljek-e látszólag gyerektartásért"
Ha külön laktok, nem éltek együtt, akkor nem látszólag van szükség a gyerektartásra.
De a tényeken nem változtat. Én elváltam, és válópernél a bíró határozott 1 gyerek után, hogy mennyi gyerektartás jár. A volt férjemnek is bírói végzése volt, és neki is a fizetése 33%-át vonták le 3 éven keresztül. Így a bíró 12% gyerektartást állapított meg, de rögzítve lett, hogy 3 év múlva amikor lejár a volt férjem 33%-os adósság tartozása újra bírálják a gyerektartás összegét. Akkor a fizetésének 20%-át kaptam.. Ezért is írtam, hogy sok jelentősége nem lesz..
Milyen hozzáértőt szeretnél, bérszámfejtő vagyok, írtam, hogy nettó 100ezres fizetésnél, 20ezres gyerektartásnál kemény 3ezret nyernétek.
HA többfelé van letiltás, akkor levonható a fizetés 50%-a. ÉS ebben az esetben megkapod te a gyt-t, majd a maradék megy a banknak. Havi 3ezer ft-ért cserébe évekkel tovább fizet, tízezrekkel többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!