Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Pereljek-e látszólag gyerektar...

Arianah kérdése:

Pereljek-e látszólag gyerektartásért, hogy a bank kevesebbet tiltson a párom fizetéséből?

Figyelt kérdés
Üdvözlet! Páromnak lassan tiltani fogják a fizetését, elvileg 33%-ig, bedőlt banki hitel miatt, viszont van egy közös babánk. Van-e értelme annak, hogy látszólag bepereljem gyerektartásért, és a maximális pénzt kérjem? Így talán kevesebb pénz jutna a bank markába.

2014. febr. 5. 11:40
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
egyrészt több levonás esetén az 50% is levonható, másrészt meg persze, pereld, ha azt akarod, hogy minél tovább húzódjon, és annál többet fizethessen vissza banknak...
2014. febr. 5. 11:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos napi szinten élünk, most az az érdekünk, hogy több maradjon a zsebünkben... illetve azt nem tudjuk, hogy a banki tiltás és egy esetleges gyerektartás 1. több lehet-e a nettó fizetésnek az 50 % -ánál, illetve 2. mi élvez előnyt: a hiteltiltás vagy a gyerektartás? (gondolok itt arra, hogy hamarabb kezdik el tiltani a fizuját mint hogy a gyerektartási per lezáruljon és ennek okán kevesebb pénz jutna a babára).
2014. febr. 5. 11:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy sokat változtatna a dolgokon ha most csalni kezdtek. Végül is neked igazolnod kell, hogy egyedülálló vagy, a párod mint gyerek apja nem él veletek. Ha ez megy akkor bírósághoz kell fordulni gyerektartás kérvényezéséért.

A párodnak be kell adnia hogy mennyi a netto keresete, mennyit von a bank le, mennyi a kiadása (albérlet, rezsi stb)Majd ezek alapján adnak egy összeget mint gyerektartás. Mivel már birói végzés van, hogy a fizetéséből 33%-ot levonjanak, azt nem fogják csökkenteni, de 15%-ot még így is letudnak vonni a fizetéséből mint gyerektartás.

A végeredmény az lesz, hogy a banki 33%-os levonás marad + 15% gyerektartást is utalnia kell..

Még valamit: Ha kiderül, hogy csalás az egész nagy bajban lesztek. Megéri???

2014. febr. 5. 12:06
 4/7 anonim ***** válasza:

nézd, ha van nettó 100ezer fizetése, abból most vonnak 33ezret.

HA perelsz, kapsz mondjuk 20ezer gyt-t és vonnak 30ezret.

Megéri????

2014. febr. 5. 12:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem csalás ugyanis ez a helyzet. Nem élünk együtt, nem élettársam. Albérletben él, vannak kiadásai,tehát mindent tud igazolni ha oda kerül a történet. Remélem, hogy a kérdésemet egy tényleg hozzáértő is olvassa és kapok érdembeni választ is!
2014. febr. 5. 12:17
 6/7 anonim ***** válasza:
35%

ma 12:06 vagyok

Akkor nem csalás.. Csak azért gondoltam, hogy az, mert eleve a kérdésed is így kezdődik:" Pereljek-e látszólag gyerektartásért"

Ha külön laktok, nem éltek együtt, akkor nem látszólag van szükség a gyerektartásra.

De a tényeken nem változtat. Én elváltam, és válópernél a bíró határozott 1 gyerek után, hogy mennyi gyerektartás jár. A volt férjemnek is bírói végzése volt, és neki is a fizetése 33%-át vonták le 3 éven keresztül. Így a bíró 12% gyerektartást állapított meg, de rögzítve lett, hogy 3 év múlva amikor lejár a volt férjem 33%-os adósság tartozása újra bírálják a gyerektartás összegét. Akkor a fizetésének 20%-át kaptam.. Ezért is írtam, hogy sok jelentősége nem lesz..

2014. febr. 5. 12:26
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen hozzáértőt szeretnél, bérszámfejtő vagyok, írtam, hogy nettó 100ezres fizetésnél, 20ezres gyerektartásnál kemény 3ezret nyernétek.

HA többfelé van letiltás, akkor levonható a fizetés 50%-a. ÉS ebben az esetben megkapod te a gyt-t, majd a maradék megy a banknak. Havi 3ezer ft-ért cserébe évekkel tovább fizet, tízezrekkel többet.

2014. febr. 5. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!