Magánszemélytől kaphatok kölcsönt?
Lakásvásárlás előtt állok, és szükségem lenne kb 6 millió forintra. A fundamentánál nyitottam lakástakarékossági számlát, de azzal akkor járnék jól, ha 8 év múlva vennék fel hitelt. Nekem viszont elég sürgős lenne, így ha most veszek fel hitelt, a 8 millióra több, mint 14-et visszafizetek (8 milliósat kötöttem). Szívesebben fizetnék magánszemélynek kevesebb kamattal, mint banknak 17 évig.
Tekinthető egyfajta befektetésnek is. Kb 8 év alatt visszafizetek 8 millió forintot. Melyik bank ad 8 év alatt 2 millió forint tiszta hozamot? Havi 80 ezer forint körül tudnám törleszteni. A fedezet pedig lehetne a lakás, amit vásárolok.
Vannak ilyen emberek, akiket ez érdekelné? Hol találom őket?
Nem olyan "rengeteg" az a kamat, csak soknak tűnik. De ha fordítva nézed és a te pénzed fialna annyit, mint amennyit a banki hitel a banknak már nem is tűnne soknak.
De amúgy igen, csináld okosan. Vegyél pl. kisebb lakást, amire rövidebb és kedvezőbb hitelt tudsz felvenni, mondjuk olyat, ami 2-3 év alatt megvan. Addigra talán normalizálódik a gazdaság, akkor azt el tudod árában adni és nagyobba költözni.
Vagy vegyél nagyobbat, de olyat, ami 2 lakrészre bontható és add ki a felét. Ez azért kis fantáziával könnyedén megoldható nagyobb lakások ill. házak esetén (pl. több szint). Akkor onnan lehet egész jó bevételed és a rezsi is megoszlik.
Rákerestem a banki hitelekre csak a te kedvedért, 8 milla alatt megúsznád 8 évi részlet fizetéssel, havi 77-83 között van banktól függően.
Magán embernek is ilyen kategóriában szeretnél fizetni, akkor meg miért nem jó a banki hitel neked? Bárlistás vagy? Akkor hogyan törlesztenél egy másik embertársadnak, ha a banknak sem tudnál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!