Magánszemélytől kaphatok kölcsönt?
Lakásvásárlás előtt állok, és szükségem lenne kb 6 millió forintra. A fundamentánál nyitottam lakástakarékossági számlát, de azzal akkor járnék jól, ha 8 év múlva vennék fel hitelt. Nekem viszont elég sürgős lenne, így ha most veszek fel hitelt, a 8 millióra több, mint 14-et visszafizetek (8 milliósat kötöttem). Szívesebben fizetnék magánszemélynek kevesebb kamattal, mint banknak 17 évig.
Tekinthető egyfajta befektetésnek is. Kb 8 év alatt visszafizetek 8 millió forintot. Melyik bank ad 8 év alatt 2 millió forint tiszta hozamot? Havi 80 ezer forint körül tudnám törleszteni. A fedezet pedig lehetne a lakás, amit vásárolok.
Vannak ilyen emberek, akiket ez érdekelné? Hol találom őket?
??
Nem nagyon jutok szóhoz.
Magánszemély lakásvásárlásra nem fog semmiféle hitelt adni.
Aki ismeretleneknek hitelezni szeretne az nem magánszemélyként teszi, vagy ha mégis nem kedvezőbben,mint a banki kamat.
Te olvasod is amit írsz?
8 évre szeretnél adni 25% kamatot. Az 3,1% évente ember. A kockázati faktorról meg ne is beszéljünk. Még feltenni a pirosra a 8 milliómat is biztonságosabb befektetés, mint magánszemélynek kölcsönadni lakásvásárlásra, ugyanis kb. xart se tehetek, ha nem fizet az adós. MO-n a körbetartozások országa, ahol a törvény az adóst védi, itt épeszű ember nem ad kölcsön...
Igen, ott a lakás fedezetnek, ami a te tulajdonod és be is vagy jelentkezve oda ki tudja hány rokonoddal együtt (akár kiskorúval is).
Indíthatok végrehajtást, azt te fellebezheted, 1 évig simán lehet húzni. Utána az árverezési procedúra kb. 3-4 évig minden gond nélkül húzható. Az 5 év. Ez után 5 évvel később visszakapom (ha sikerül árában elárverezni) a pénzem. Wow, világ üzlete.
Ja, és természetesen mind a bírósági mind a végrehajtási procedúra az ÉN költségemen menne, amit ELŐRE ki kéne fizetnem. Huh.
Most azt mondod, hogy te jelentkezel be és a barátnőd. Most azt mondod, hogy fizetnél rendesen.
Kíváncsi vagyok, hogy ha megkapnád a pénzt, megvennéd a lakást, majd becsúszna a barátnőddel egy baba, amit megtartanátok (nyilván nem veteted el azért, mert a hiteleződnek megígérted, hogy 2-en jelentkeznétek be...), aztán te bármiért elveszted az állásodat és mondjuk 6 hónapig nem találsz új munkát. Akkor a GYES-ből meg a GYED-ből nekem törlesztenél vagy vennétek kaját és fizetnéd a fűtést? Ugye, hogy nem nekem fizetnél...
Az ígéret nagyon szép szó, csak az üzletben senkit nem érdekel, nem is szabad, hogy érdekeljen.
Jelenleg a BP banknál a likvid prémium betét 4,7%-os kamatot ad 100%-ra. Amit te ajánlasz (8 millióra 2 millió 8 évre) az 3,1%.
Egy alacsony kockázatú befektetés is hoz már évi 8% körül, egy közepes kockázatú meg 15% körül. Amit te akarsz az extrém magas kockázat. Ezek alapján álmodd meg, hogy melyik magánszemély adna neked ilyen feltételekkel kölcsön 8 lepedőt...
Rendszeres, pontos fizetés esetén sem annyiból áll egy magánszemélyek közötti hitelügylet, mint egy bankbetét kezelése.
Kár hasonlítgatni mivel a hitelezésben munkaórák is vannak.
Szerinted a 8év alatt hány extra munkaórát jelentene egy magánszemélynek a te hitelezésed?
Erre még jön a kockázat és egyéb dolgok miatt egyszerűen ismeretlen nem tud jobb hitelajánlatot tenni,mint egy bank.
A banknak sem lesz akkora haszna, mint amennyit te gondolsz.
Havi 80-al törlesztesz 8 évig az csak 7,68m
1,68m Ft ennek a fele, mint extra bevétel adóként elitünk a süllyesztőben...
840 000Ft 8 évre elég karcsú, nem gondolod? Ez évi 105 000Ft! A korábban említett 4,7% os bankbetét évi 282 000-et jelentene, ennek 16%-a adó, maradna 236 880Ft, ami 131 880Ft-al több mint amit te adnál :(
A bank hozzád képest kockázat mentes, míg amit te írsz 99,99%-ban bukás gyanús!
Nem is szeretnél te semmit fizetni, a ház sem a te nevedre menne, behajtani pedig nem lehet, mivel nincs miből. Ezzel nem követnél el szabálysértést sem, hiszen te szeretnél fizetni, de nem tudsz. A hiteleződet meg megeheti a guta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!