Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Milyen következményekkel jár...

Milyen következményekkel jár ha a cofidis banknál felbontom a hitelszerződésem?

Figyelt kérdés
Felvettem 1M ft-ot amelynek 28e ft a havi törlesztése. Eddig 2 hónapot fizettem be meg akarom szüntetni mert túl sokba lenne mire letelne a 60 hónap. Azt hallottam hogy ilyen esetben kötbért kell fizetni a banknak....
2014. jan. 29. 12:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Mi van a szerződésedben?
2014. jan. 29. 13:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Csak annyi hogy a bank kötbért fog követelni, pontos összeg nincs írva.
2014. jan. 29. 13:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Amennyiben idő előtt visszafizeted egyben a teljes tartozást, tehát a kb 1M Ft-ot, akkor a bank a hiteledhez tartozó Hirdetményben található összeget számolja fel végtörlesztési díjként.

A Hirdetményt megtalálod a bank honlapján, de a bankban is kérhetsz felvilágosítást erről.

2014. jan. 29. 13:44
 4/4 anonim ***** válasza:

Ne gondold, hogy csak odavágom sablonszövegként, de tényleg a szerződés és a bank általános szerződési feltételei az irányadóak.

Ezt mi nem ismerjük. A kettőtök szerződését nem is ismerhetjük.

Általában (!nem törvényszerű!) úgy néz ki, hogy ha végtörlesztesz akkor a tőke + valamekkora kamat + kötbér, de lehet még valamilyen kisebb költség is, felmondási díj, stb...

Két hónap után fel akarod mondani. Minden bántási szándék nélkül: még csak most vetted fel a hitelt szinte. Ha már ennyire az elején rájöttél, hogy rosszul jársz, két hónappal korábban miért mentél bele. Akkor nem számoltál utána?

Igazából azért kérdezem, mert ha most egyben ki akarod fizetni akkor meg van hozzá a pénzed, tehát még csak nem is szorultál hitelre.

2014. jan. 31. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!