Szeretnék jelentkezni egy munkára és meg kell adni, hogy melyik magánnyugdíjpénztárnál vagyok, de én azt nem tudom. Honnan tudhatnám meg?
Szerintem sehol sem vagy tag, mert ez már egy ideje nem kötelező ugyanis az állam csődbe vitte a magánynyugdíj pénztárakat. Lényeg a lényeg, hogy Te szerintem egész biztosan az állami nyugdíjrendszerbe vagy beléptetve.
Egyébként a Nyugdíj biztosító/folyósító intézetre ha rákeresel a neten, akkor ott találsz címet és be is tudsz menni az irataiddal, biztosan segítenek.
"az állam csődbe vitte a magánnyugdíjpénztárakat..."
Ha ezt a kapitális baromságot nem írtad volna, még azt mondanám, hogy értelmes választ adtál.
Klasszikus példája, hogy mindenért támadni a kormányt. Fel sem fogják, hogy mi micsoda, de a kormányt szidni, rágalmazni.
Átalakította a magánnyugdíj pénztár rendszert, ami mint tudjuk, nem működött jól.
Rengeteg magánnyugdíj pénztár úgy működött, hogy a pénz nagy részét elszórták, tőzsdén, befektetésekben elbukták.
Az emberek pénzét.
Na ezt lehetne inkább támadni.
Volt néhány gyengébben teljesítő pénztár, de a többségük magasan a banki kamatok fölött teljesített a legtöbb évben, kivéve a világgazdasági válság idején.
Az állam első lépésben megfenyegette a tagokat, hogy ha nem lépnek át a magánból az államiba, akkor az állami nyugdíjat nem fogják megkapni. Érdekes módon, a gazdasági és matematikai ismeretekkel rendelkező fiatalok közül még így nagyon sokan a magánban maradtak. Ezért kötelezővé tették az átlépést, hogy még a maradék pénzt is el tudják verni.
Azaz, ahogy az első írja, ez egy idejétmúlt nyomtatvány, ahol kérik, és nem vagy tag.
"az állam csődbe vitte a magánnyugdíjpénztárakat..."
a gyúrcsány vitte csődbe ezt is
2-es válaszoló vagyok:
Ez nem politika barátaim, én a tényeket írtam.
Mondhatnám én is.
Pontosítok: én mondhatnám igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!