Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Diákhitel nem törlesztése?

Diákhitel nem törlesztése?

Figyelt kérdés

Mi van akkor, ha felveszek diákhitelt, hogy egyetemre tudjak menni, majd miután elvégeztem, összecsomagolok és elhagyom a süllyedő hajót?

Persze nem fizetem vissza és EU-N kívülre költöznék.

Hogyan tudnák behajtani rajtam a pénzt? (nincs semmi a nevemen Mo-n)+ Lehet vissza sem jönnék már soha.

2014. jan. 20. 15:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy mások az igényeink, de személy szerint nem hiszem.

Kint egy jól csengő több száz ezres fizuból is pont annyira futja, mint itthon 200 nettóból. Vagy még kevesebbre...

2014. jan. 21. 12:45
 12/19 A kérdező kommentje:
Kint mások az életkörülmények sokkal. Mások az emberek is. Sokkal kevesebb a rosszindulatú... 1000-szer jobban megbecsülik az embert! Van viszonyítási alapom (itt is, ott is dolgoztam már) 19 éves koromra. Egyedül az egészségbiztosítás szívás, az visz el rengeteg pénzt kint, (mondjuk nincs is annyi műhiba mint kis hazánkban, tegyük hozzá...) Ezen kívül körülbelül hasonló árak vannak ott is a mindennapi szükségleteknél pár dolog tényleg sokkal drágább pl éttermek. Nem is a pénz a lényeg, hanem a közeg számomra. Ne vegye senki sértésnek, de nagyon elegem van már minden téren MO-ból...
2014. jan. 21. 14:04
 13/19 anonim ***** válasza:

Ha menni akarsz, persze, menj, csak az tényleg legyen a jó célok miatt.

A pénz perspektíva nem ilyen, amerikában hihetetlen összeg az egészségügy (fizettem már veszettség elleni oltásért 120 ezret), nagyvárosokban a lakhatás is és még pár olyan dolog, amire nem gondolnál (pl biztosítás az autódra, több, mint 10x annyit fizettem, mint itthon), szórakozás stb..

Az embereket se látom ennyire feketén-fehéren, de majd kitapasztalod magadnak. "1000"-szer jobban megbecsülnek, háááát, szegény bevándorlóként azért ezzel erősen vitatkoznék, de majd rájössz.

2014. jan. 21. 14:17
 14/19 A kérdező kommentje:
Autóra a biztosítást, amíg nem csinálsz balesetet vagy nem kap el a rendőr nem olyan vészes kapni. Kettős állampolgár vagyok, remélem ilyen problémám nem lesz... Most nyáron sem volt semmi ilyen. Ha keményen dolgozol és tisztességes akarsz maradni, akkor ott szerintem könnyebb boldogulni. Te melyik részén élsz az államoknak?
2014. jan. 21. 14:35
 15/19 anonim ***** válasza:

Csak éltem, 2 évet Texasban. Már hazajöttem, bár én soha nem is készültem ott élni, csak tanulás + meló miatt muszáj volt.

A kocsibiztosításra van az a reklám, State Farm cég, azok minden csatornán mentek. Bementem az irodájukba, kértem egy kalkulációt, és 650 dollárt mondott egy évre. Az 130.000 Ft. Itthon évi 8.000.

Átmentem egy konkurenciához, mert ezt nem akartam elhinni, de ott is 400 dolcsi volt, ami még mindig a 10xese. És az egy igazi zsivány mexikói volt, annál olcsóbb biztos nincs.

A veszettséges oltás is 600 dolcsi volt, de muszáj volt, mert megharapott egy kóbor kutya.

2014. jan. 21. 15:51
 16/19 anonim ***** válasza:

Kerdezo ezt te honnan tudod tapastaltad vagy "hallottad"?

Csak azert mert nem minden ugy van ahogy ezt leirtad.. En meg nehany eves voltam amikor kikoltoztunk. Most hogy mar egyetem utan dolgozom bizony ra dobbentem hogy itt USA-ban is qrvara kemenyen kell dolgozni, es ugyanugy kihajtjak a belsoseged.

Ahol en dolgozom cegnel, kb 1800 an vagyunk. Az egesz irodahaz csak egy vallalate. A dolgozok 30%-nak teljesitmenyaranyos fizetese van.(diplomas munkakorok) Tehat ha dolgozik lesz fizetes, ha nem akkor nem... Nekem csak azert van allando fizetesem mert az IT szektor nem tartozik ebbe a sectionbe.

De pl. egy marketinges vagy callcenteres eseteben nincs alap fizu. Gyarban osszeszerelo munkas ugyanigy van. De van olyan cegvezeto aki szinten a cege bevetele utan kap jutalekot.Tehat nincs alap fizu. Sok ember masod es harmad munkat vallal. Egyebkent meg en is szoktam mellekmunkat vallalni annak ellenere hogy jo fizetes es juttatasi csomag van.

Szoval az nem feltetlen igaz hogy itt megbecsulnek. attol fugg milyen reszen vagy, nem Amerikaikent eleve hatranybol indulsz. Ezen az se valtoztat ha felig Amerikai vagy...Nem itt szulettel, nem itt szocializalodtal és egyfajta kulso, mar mar betolakodokent hatsz az itteni tarsadalomra. Emiatt kezdetben megkemenyebben kell meloznod, aztan evek multan, ha mar felepitettel egy karriert, jo perspektivad van akkor leszel nagyjabol egy lapon emlitve. En itt jartam egyetemre, ill alsobb iskolakba tehet tudom mirol beszelek.

A tartozasod barmikor utol er, es bizony nem vagyok tul buszke az ilyen mentalitasu magyarra.

Bocs az ekezetek miatt miatt.

2014. jan. 21. 16:30
 17/19 anonim válasza:
9 es.. azert erosen vitatnam amit irtal.. koztudottan europaban magyarorszag az utolso elotti helyen van megelhetes szempontjabol. mig magyarorszagon jo esetben 200 ezret kersel marketingeskent amibol megelni epp meglehet, de halaldni nem.. addig nemetorszagban 3 ezer euro a fizu, es a kajak ugyananyiba vagy olcsobba kerulnek a ruhak sokkal olcsobbak, meg hat az egesz millio is sokkal kulturaltabb, tisztabb szinesebb..
2017. jan. 9. 19:57
 18/19 anonim válasza:
amerika tenyleg nem egy leanyalom, en is jartam ott iskolaba. rengeteg a tartozasok egyaltalan nem joleti tarsadalom. viszont europan belul a skndinav orszagok, nemetorszag igenycsak joletiek
2017. jan. 9. 19:59
 19/19 anonim válasza:
Mi lett veled kerdezo?Csak nagyon egy cipoben jarunk, kivancsi lennek a fejlemenyekre.?.
2017. okt. 21. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!