Mi kell bankszámlanyitáshoz?
Bankszámla nyitáshoz szükséged lesz a személyi igazolványodra, lakcímkártyádra .
Mivel diák vagy, így mindenképpen diák számlát érdemes nyitnod, amelynek számlavezetési és egyéb költsége jellemzően jóval alacsonyabb, mint a felnőtt számlák díjai. Diákszámlából bankonként általában egyféle van, így már csak a bankot kell megválasztanod, itt érdemes körültekintőnek lenni:
Raiffeisennél pont nincs diákszámla (legalábbis 2012 óta nem értékesítik), így érdemes elgondolkozni, hogy ez a bank e megfelelő választás, hiszen így felnőtt számlát kell igényelned, amelyhez a Raiffeisennél legalább 2000 forintos éves kártyadíjat kell fizetned. Ezért nem is értem, hogy mit jelent nálad az, hogy "A Raiffeisen bankot néztem ki".
Példáuzl az ERSTE-nél ingyenes számlavezetés mellett ingyen kapsz VISA Electron kártyát, amit tudsz használni interneten, az OTPnél pedig szintén ingyen MasterCard-ot kapsz. (ha diák számlát nyitsz).
Ezt a bankot ajánlották, ezért ezt választottam. A diákszámla és a "normál" számla között van valami lényeges különbség a költségeken kívül? Ugyanúgy tudom használni a kártyát szerencsejátékhoz?
Néhány banknál (pl. K&H) le van tiltva a szerencsejáték, az OTP-nél/ERSTE-nél nincs ilyen gond?
Köszönöm a válaszokat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!