Na Most mi lesz? Otthon teremtő lakás hitelt igényeltem. Ki fizettem kb 1,4M és lehet mindent bukok? Valaki aki jártas ebben kérem segitsen

Figyelt kérdés
Előre a foglalót 600ezret meg + vételár előleget 700ezret.Mert az ingatlan iroda azt mondta ezt igy kell. De most már tudom,h nem kellett volna oda adnom ennyi pénzt az eladónak.Csak azért kérte az ingatlanos igy , h megkapja tőle a pénzét.És csak ezek után mentünk a bankba előszűrésen át is mentem. De a banki hitelbirálat még nemvolt. attól félek eluszik a pélnzem ha a bank nem ad hitelt. Bár olyat is olvastam az vis major. Majd pereskedhetek a pénzemért. Vagy most mi lesz. Egyébként a tulaj még hirdeti is a lakást. Ráadásul az általam kialkudott árral. Htel birálatig még 3 4 hét addig idegeskedhetek?

2013. dec. 29. 12:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Szerencséd van, mivel a barátnőd OEP igazolása elég lesz a hitelhez.

Szerintem megnyugodhatsz.:) Még ha a bank kicsit lejjebb is húzza a becsléssel az értéket, akkor is el fogja bírni a kért hitel. Már beadtátok a kérelmet?

2013. dec. 29. 15:17
 12/13 A kérdező kommentje:
Igen Csak az volt a durva ,h elöbb átvertek. Még gratulált is az ingatlanos a lakáshoz. Miközben félre hivták a tuljt és csak annyit hallottam "akkor pénzezzünk". És csak ezután hivtak a banktól ott egy hölgy azt mondta le maradt pár alá irásom. kaptam az alkalmon és megkérdeztem ott derült ki "semmi sem biztos". Mondta a hölgy. Ugye nekem a hitelt az ingatlan iroda hitelügyintézője csinálta. De voltak dolgok amikkel nem volt tisztában és Van a Raiffaiesennél ismerősőm őt kérdeztem meg OEP ,TB Ügyben . Már könyékig le rágtam a körmeimet. Nagyon köszönöm Megnyugtaó soraid.
2013. dec. 29. 15:30
 13/13 anonim ***** válasza:

Egy hitel csak akkor biztos, ha a bank központja jóváhagyja. A fiókszintű bírálat sosem 100%-os eredmény.

Az UC-nél pl lett volna rá lehetőséged, hogy megtörténjen Adásvételi Szerződés nélkül is a központi bírálat, csak az kb 2 hét, mire az eredménye elkészül, ez alatt viszont eladhatják a kiszemelt ingatlant, ha nem kötsz rá addig AV-t. Ilyenkor mérlegelni kell, mi a nagyobb kockázat.

Ördögi kör ez így. Egyetértek veled abban, hogy illett volna ezekről előre beszélnetek, mert ez a korrekt tájékoztatás része, hogy tudd, mikor mit kockáztatsz. (Mivel én is egy nagyobb ingatlanközvetítő cégnél dolgozom, mint hiteltanácsadó, belülről látom ezt a világot, jól ismerem a helyzetet és azt is tudom, mikor mik a lehetőségeim, eszközeim az ügyfeleim védelmében.)

2013. dec. 29. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!