Szerintetek ilyen feltételek mellett megkaphatom a hitelt?
Van egy kis ház, 42 nm, plusz tetőtér,8 millióért árulják, de szerintem többet ér, teljesen fel van újítva. Nekünk a 10 %-a van önerőnek, a havi nettó munkabérem 118 e Ft, páromé minimálbér,ő lenne az adóstárs, én 1 éve dolhozom a jelenlegi helyemen, párom fél éve, határozatlan idővel.
Szerintetek milyen esélyeink vannak?
10.35
nincs pénzed házra.
gondold végig, mennyi pénzetek marad jelenleg a hó végén.
7 millióra a kamat kb 70ezer forint egy hónapra. ez több mint a jelenlegi albérleti díjatok. magyarul drágábban béreltek a banktól majd, mint most. ezen kívül persze törlesztenetek kell majd a tőkét is. ne vegyél így lakást.
Kedves kérdező, azért kell a plusz ingatlan fedezet, mert ha csak a megvásárolandó lakás lenne a hitel fedezete, akkor a bank maximum a 80%-áig hitelezheti be (legelső válaszomban írtam erről a törvényről), tehát maximum 6,4M Ft hitelt bírna el a megvásárolandó ház (valóságban még ennél is kevesebbet), viszont ha két ingatlan van a hitelügyletben, akkor már nincs ez probléma, mert a két ingatlan együttes értékét nézik.
A hitelkeretet és a Hitelkártyát majd le kellene mondani, mert az bezavarhat a képbe, de amúgy simán megoldható ez a hitel így.
Államilag támogatott hitellel a törlesztő az első 5 évben 57 e, utána 59, ez meg lett kérdezve általánosan, nem 8 m a hitel hanem 7 lenne, 1 millió önerőm van. Hó végén 60 e szokott maradni csak úgy, mert télen 80 e a lakbér +rezsi, 13 a telefonszámlánk, 3000 a tv, 60 ezer a kaja, 10 az egyéb.
Nem a pénzzel van a gond, nem is az volt a kérdés, hogy tudnánk e fizetni mert többet kapunk mint ami papíron van, hanem az, hogy a papíron szereplő adatokkal kapnánk e hitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!