Miért nem éri már meg a bankoknak 0%-lékos beugrós hitelt nyújtani az ügyfeleknek?
Most ha valaki új autót akar venni be kell fizetni a vételár minimum 20%-lékát.
Régen úgy volt bementél, nem kellett leraknod semmit, kihozhattad ingyen az autót.
mi ebben a logika hogy már nem lehet így autót venni?
a logika azt diktálja hogy így sokkal kevesebb ügyfelük lesz, mert nem éri meg nekik felvenni.
Mi ebben az okosság?
Az hogy tul sok hitelt buktak be!!! A bankoknak nem az a jo ha van sok ugyfeluk es a vegen a penzuk csak egy reszet kapjak meg mert a tobbit ok is bebuktak fuggetlenul attol hogy igy is kerestek rajta... De nem annyit mintha vegig fizetned, meg csomo extra kotlseg, kozjegyzo, ugyved, adosag behajtas stb....
Inkabb visszafogja a hitelezest es olyannak adnak inkabb akiknek van penzuk/fedezetuk!!!
az benne az okossag, hogy aki felvette a 0%-os hitelt, az az esetek nagy reszeben egyebkent hitelkeptelen volt, es par even belul semmit nem tudott torleszteni. johetett az auto visszavetele, amin a bank is bukott (a leharcolt, elhanyagolt autoval), meg az ugyfel is (az addigi befizeteseire keresztet vethetett, es fizethette vissza a teljes hitelosszeget egyben, minusz az auto arveresi erteke).
sok ugyfel != jol fizeto ugyfel, ezt a bankok/lizingcegek a sajat karukon tanultak meg.
nekem most jól jönne egy ilyen hitel használt autóra, ami 3 millió forint.
havi 30-35 ezer forintjával fixen tudnám törleszteni akármeddig.
Hasznalt auto, 3millio forint, es havi 30-35ezerrel szeretned fizetni.... Ez a het legjobb vicce eddig amit itt olvastam....
Ha 30ezret fizetsz havonta evente 360ezret fizetsz vissza vagyis 8,5evig csak az auto reszletet fizetgetned hol marad a kamat, kezelesi kotlseg stb..... kb ott lennel hogy a havi 30ezred az eves kamatra lenne eleg durvan es hol marad a toketorlesztes??? Ugy szeretem ezt az orszagot, hogy emberek szamolni es gondolkodni nem tudnak de hitelt felvenni tobb millios dolgokat meg szeretnenek birtokolni!!!
Ez a kérdés most rendesen felk*rta az agyamat...
1. A bank nem annak ad hitelt, akinek "szüksége van rá", hanem annak, aki olyan anyagi helyzetben van, hogy vissza tudja fizetni; ha neked problémát okoz hatszázezer forintot összespórolni önerőre, akkor te nem vagy olyan anyagi helyzetben, aki biztosan vissza tudna fizetni egy sokmilliós hitelt.
2. Ha egy filléred sincs, miért akarsz autót venni, és miért pont 3 milliósat?
3. Ha 30 ezrével fizetsz, akkor évi 360 ezer forintot fizetsz vissza, 35 ezrével fizetve pedig 420 ezret. 3 milliónál, THM-től függően fizetheted 20-25 évig is. Az autó már rég szétesett, el is felejtetted, hogy neked volt valamikor egy autód, de még mindig tartozol a banknak.
Matekozz egy kicsit, tudom, hogy számolni nehéz, de muszáj.
4. Ha ennyire olcsójános vagy, hogy nem tudod összespórolni azt a 600.000 forintot önerőre, miből gondolod, hogy fogsz tudni tankolni, adót, biztosítást, szervízt fizetni?
Vicces egy ember lehetsz :D
Gyakorlatilag életed végéig fizethetnél, mert ez a pénz csak a kamatokra lenne elég.
Egy reálisabb változat, amit neten most találtam:
3 milliós kocsira te adsz 600 ezer önerőt, így a bank 2.400.000 hitelt ad. Ekkor 39.419 Ft/hónap törlesztőt kell fizetned 7 éven keresztül plusz szerződéskötési díjnak 88 ezer forintot.
De ez csak egy reális ajánlat amit kerestem neked most neten.
7
ez jól hangzik.
meg tudnád mondani melyik banknál van ez hol találtad?
köszi
Nézd, én nem értek hozzá ilyen mélyen, hogy milyen feltételek vannak. Csak nyomtam egy kalkulációt itt aminek az eredményét beírtam neked:
Ezt az oldalt pedig googleval találtam. Nyilván van sok másik is, nem biztos, hogy ez a legjobb.
De amit te írtál, hogy 3 millió, 0 önerő és ráadul csak 30-35 ezret fizetgetnél havonta az teljesen irreális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!