Jelzálogkölcsön, a bank miért nem vállal felelősséget?
Pontosabban azt ha van egy lakásom ami 4 milliót ér, arra vettem fel 2006-ban 2 milliót (chf), most még van 2,6 tartozásom, ha 3 vagy 3,5 milliót vettem volna fel (adták volna mint a pelyvát) akkor a lakás értéke már rég nem fedezné.... nem tudom fizetni, viszik a házat OK!, de utána mit követelnek....
De igaz ez az autó hitelre is.... a hitelt nem tudom fizetni akkor viszik az autót, OK!, eladják, ha buknak így jártak.
Ha veszek egy lapos tévét áruhitelre, a fedezet a lapos tévé, nem a fizetésem.
Itt mindenki mindennel felel, más országokban is így van ez?!... mert tudtommal Amerikában is azért ment tönkre egy pár bank mert nem volt fedezete, nem pedig hogy az embereknek nem volt FIZETÉSE.
Csak nálunk van ilyen joggyakorlat?, a bank is kockáztat ha pénzt ad valakinek, nem csak a hiteles. Ha esetleg benézte a kockázatot a bank, nyelje le, vagy regulázza meg a kockázat elemzőjét vagy mittom én...
A Chf hitelre nagyon igaz, amit fentebb írtam, hogy meghaladja az ingatlan/autó stb értékét.
De mi van azokkal a hitelekkel ami nem chf, és mégis meghaladja a valós értéket. Pl veszek egy autót 1 millióért, erre felmarkolok 700e hufot, aminek a kamatai bőven 1 milla fölött van. Elvesztem a munkám, bukom a hitelt, az autó forgalmi értéke (valós) 800e. Ennek ellenére a különbözetet már nekem kell fizetni.
Ha összetöröm, megértem hogy ki kell fizetni. Vagy ha ellopják stb.
én értem amit írsz, csak nem erről beszéltem. Mert ha autót veszel a bank azzal kezdi elveszi a törzskártyát.
Ergo, arról van sző hogy autó finanszírozást veszel igénybe az autó a fedezeted ha gubanc van. Ha valaki szabad felhasználású hitelt vesz fel, teljes anyagai felelőssége van. Ha autó hitelt akarok felvenni, pont azért veszek fel autóhitelt.
Kb mint a BT vs Kft esetén.
"Pl veszek egy autót 1 millióért, erre felmarkolok 700e hufot, aminek a kamatai bőven 1 milla fölött van."
Nem a kamata van 1 millió fölött, mert a 700-at is vissza kell fizetned. És a hitelnek pont az a lényege, hogy többet fizetsz vissza, mint amennyit kaptál. Ha nem így lenne, akkor senki sem hitelezne. Tudod ez egy üzlet, ahol annyit lehet kérni valamiért, amennyit megadnak érte. Ha az emberek adnak 700e-re másfélmilliót, akkor annyiért lehet adni. Ha csak 800e-t, akkor annyiért. És ne azt számold, hogy 700e-re az 1 milla az 43%, hanem azt is, hogy mennyi ideig használod más pénzét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!