Banki átutalásnál mennyi idő míg átutalja a pénzt ha ma dél körül utaltam?
OTP Direkten (interneten, telefonon, alkalmazással) indított utalás, vagy bementél a saját bankodba és ott az ügyintézővel utaltad? GIRO rendszerben van a fogadó bank? (Igazából néhány takarékszövetkezet kivételével minden pénzintézet igen.)
Első esetben él a max. 4 óra. Második esetben másnap reggelre lesz ott. GIRO-n kívüli utalásnál pedig 1-2 nap.
Első esetnél felmerül a kérdés, hogy mennyire megbízható az, akinek utaltál?
"Bementem a bankba és ott, ügyintézővel. "
Akkor holnap reggel. A 4 órás szabály az elektronikusan indított utalásokra vonatkozik GIRO rendszeren belül. Mivel ez nem elektronikus indítású (még ha az ügyintéző számítógépre is pötyögte be), így az ún. éjszakai forgalmazásnál cserélnek adatot a bankok, tehát holnap reggel lesz a másik fél számláján.
"az hogy 4óra..arról qvára vitatkozhatnánk...de otp a leggyorsabb maxium 1 munkanap"
OTP-s vagyok, elég sok tapasztalattal mind küldött, mind fogadott utalások terén, így amit írok az tapasztalati infó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!