Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Melyik bankot válasszam ha...

Melyik bankot válasszam ha külfölre költözöm?

Figyelt kérdés
Hamarosan Londonba költözöm, és szeretnék egy dombornyomott bankkártyát, amellyel Londonból tudok hazautalni, onnan tudnak nekem, illetve Londonban tudok rá pénzt befizetni és vásárolni vele. Van ilyen? hangsúlyozom, itthon Magyarországon csináltatnám meg, gondolom olyan bank kéne akinek külföldön is vannak fiókjai....és ettől én ugyaúgy tudnám a tranzakciókat folytatni mint itthon? Nagyon fontos lenne, nem tudom melyik bankot válasszam....előre köszi!
2009. nov. 22. 02:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ha itt Mo-on nyitsz bankszámlát és ahhoz igényelsz egy bankkártyát, azzal Mo-on 2-4 alkalommal (szerződéstől függően) tudsz ingyenesen az ATM-pénzautomatákból felvenni pénzt. M-on boltokban díjmentesen vásárolhatsz vele.

VISZONT ha külföldön vennél fel vele pénzt ATM-ből, arra elég magas díjat tesz a bank!!!

Külföldön is díjmentes a bolti vásárlás vele...

A Mo-on nyitott bankszámládat nem tudod külföldön kezelni (kivéve a NetBank fiókodat), mert a mo-i bankoknak nincs külföldi bankfiókjuk!!!

(Pl.: A mo-i Raiffeisen Bankban levő bankszámládat nem tudod az osztrák Raiffeisen Banknál kezelni!)

Értelemszerűen az Angliában nyitott bankszámládat és bankkártyádat csak Angliában tudod majd kezelni, az angol bankkártyával Mo-on is díjmentesen vásárolhatsz, de a mo-i ATM használata jó magas összegbe fog kerülni...

Csak azt tudod csinálni, hogy :

1.) Itt Mo-on nyitsz egy bankszámlát és igényelsz hozzá egy dombornyomott bankkártyát (javaslom a K&H Bank "Emeltszintű elektronikus számlacsomagját", ehhez nyitáskor igényelj egy dombornyomott MasterCard bankkártyát, 5000 Ft befizetéssel megkapod)

Ezt a bankkártyát kiviszed magaddal Angliába.

Kinn Angliában díjmentesen tudsz boltban vásárolni vele, az ATM-pénzfelvétel viszont elég drága mulatság.

Itt Mo-on díjmentesen tudnak pénzt befizetni a számládra a szüleid vagy a barátod/férjed, stb.

Igényelj a K&H bankszámládhoz NetBank hozzáférést is (ez díjmentes).

2.) Igényelj ehhez a bankszámlához egy másik bankkártyát is, amit itthon hagysz és erről fel tudnak majd venni bármikor pénzt itt Mo-on is (ez lehet elektronikus bankkártya is)

3.) Kinn Angliában is nyitnod kell egy bankszámlát (enélkül nem is tudsz kinn munkát vállalni!), és igényelsz hozzá egy bankkártyát.

Angliában a fizetést bankszámlára utalják, a Munkáltatód majd erre a számlára utalja a fizetésedet.

Igényelj hozzá NetBank elérést is!

4.) Ha igényelsz az angliai bankszámládhoz egy további társkártyát, azt hazaküldheted/hazahozhatod és azzal Mo-on lehet vásárolni díjmentesen az angliai számládról!

Lehet itt Mo-on is ATM-ből pénzt felvenni róla, de annak már költségei lesznek...

Lehet azt csinálni, hogy az angol bankszámládról a Netbank fiókjaid segítségével mindig annyi pénzt utalsz a mo-i bankszámládra, amennyit akarsz.

(Külföldi bankból mo-i bankba átutalni nem kevés költség!)

A K&H Banknál igényelt MasterCard bankkártyához díjmentesen jár az utazási- és poggyászbiztosítás, a bankszámlához meg (havi 600 Ft számlavezetési díjért) 700ezer Ft-os élet- és balesetbiztosítás tartozik!!!

Több ismerősöm van, akik Angliában dolgoznak és ők is így oldották meg a pénzügyeiket... :D

Remélem, érthető volt a leírásom?

(2 bankszámla, mindegyikhez 2-2 bankkártyát kell igényelni, és így Mo-on is, Angliában is használható mindkét számlán levő pénz.)

2009. nov. 22. 03:19
 2/4 anonim ***** válasza:

elöttem elég jól leírjták.

Nekem van otthon egy OTP számlám arról fizetem a telefonom otthon, és ehez van egy dombornyomott kártyám, erre minden hónapban 100 €t utalok, így mikor magyarországra megyek elég is ez az osszeg, vagy ha más országba utazunk és kell hitelkártya akkor ezt használom.

Ehez elfelejtettem online bankingot csinálni, így csak kártyával tudok boldogulni.

Aztán van otthon egy Reiffeisen bankszámlám,ami lakás hitel-eladás, vétel, stb maradt nekem ehez nincs is kártyám, de van online bankingom így ha ingatlannal kell valamit utalgatnom,akkor online megtudom tenni.

Aztán Németországban van egy sima bankártyám,amire a fizum jön. ezzel fizetek mindenhol és a bankomnál ingyen veszek fel pénzt. aztán van még közös bankszámlánka párommal, amire mindkettönknek van aláírási joga és mindkettönknek van kártyája hozzá, erröl fizetjük az albérletete, a kaját stb...

2009. nov. 22. 07:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Én Angliában élek,és a Barclays banknál nyitottam számlát.Kértem társ kártyát is amit haza küldtem. Így havonta egyszer mindig utalok a társkártyára egy bizonyos összeget,és otthon fel tudják használni...Ez a legegyszerűbb..
2009. nov. 22. 12:28
 4/4 A kérdező kommentje:
húúú hát gondoltam hogy nem lesz egyszerű de hogy ennyire...nagyon köszönöm az alapos válaszokat, egyébként nem muszáj nyitnom mert csak nanny leszek, viszont én a pénzem majd kp-ban kapom, amit szívesen tárolnék inkább egy számlán, aminek ha jólértem angolnak kell lenni a befizetés miatt....végülis apumnak és anyumnak utalnék a későbbiekben, apumnak van kártyája szóval erről nem nekem kell gondoskodni, de szeretném ha a pénzem mindig hozzáféhető lenne....BONYLUUULT!!! csak bele ne őrüljek...jaés arról nem is beszélve hogy ezt le kéne tudnom úgy két héten belül...
2009. nov. 22. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!