Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » A fészekrakó programnak mik a...

A fészekrakó programnak mik a feltételei? Valaki leírná?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!
2013. nov. 9. 20:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Az a szocpol?
2013. nov. 9. 20:33
 2/4 Felülmúlhatatlan ***** válasza:
jelenleg a bankok nem adnak fészekrakó hitelt.
2013. nov. 11. 15:20
 3/4 A kérdező kommentje:
Ez nem hitel! Valami olyasmi, hogy be kell költözni egy házba és gyűjteni kell pénzt. Öt évig lehet a házban lakni azután a pénzből venni kell sajátot.
2013. nov. 11. 15:43
 4/4 anonim ***** válasza:

Városonként változó. Nálunk pl kb 300 ezer ft-nek megfelelő összeget kell előre befizetni és csak házastársak vagy regisztrált élettársak lehetnek a lakók akik nem múltak el 40 évesek, a pár legalább egyik tagja a városban dolgozik és oda is van címre bejelentve. Havi 20 ezer ft körüli összeget félre kell tenni megtakarításba, ha jól tudom fundamentához kötik. A bérleti díj általában 5-10 ezer ft körül mozoz plusz rezsi. 5évig lehet ott lakni, nálunk lehet kérni plusz egy évet. Néhány évvel ezelőtt sorban álltak a párok ezekért a lakásokért de jelenleg nálunk pl 15 lakás üres mert nincs aki beköltözzön. Ezért finomítottak a feltételeken - eddig csak házaspárok pályázhattak, most már regisztrált élettársak is. De ennél pontosabban csak a helyi önkormányzat tud felvilágosítást adni, vagy olyan aki ilyen lakásban lakik. Én kb 2 napja tudtam meg egyáltalán h létezik ilyen, de sztem megéri, nem lehet rossz, olcsóbb mint egy albérlet és még gyűjtögetsz is mellette.

Remélem tudtam segíteni! :)

2014. jan. 31. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!