Mit "néz" az Értékbecslő az ingatlanon?
Mire figyeljünk oda, hogy magasabb összegre becsülje fel?
Berendezést is nézi?
Ezt a cikket a napokban olvastam. Igaz lakáseladóknak szánták, de szerintem találsz benne hasznos tippeket. :) Remélem segíthettem :)
dióhéjban - kétféle becslés van:
a) összehasonlító, ilyenkor keres hasonló ingatlanokat
b) újraépítés - amortizáció, ez számításon alapul
legyen hatalmas rend mindenhol, kertben, lakásban
túl sokat nem lehet változtatni az értéken - persze mindenki megvesztegethető...

Azon kívül, hogy megállapítja egy ingatlan újraépítési költségeit és megvizsgálja a környékbeli ingatlanok eladási árát, megnézi az ingatlan megközelíthetőségét, a település tömegközlekedéshez közeli állapotát, a környezetet, a település besorolását, az épület műszaki állapotát, komfort fokozatát, stb, stb. Ezen a téren túl sokat nem tehetsz, de nagyot nem hibázhatsz, ha rendet tartasz kívül, belül.
Az értékbecslő is ember, így figyelembe veszi az emberi tényezőket is. Hiteltanácsadó vagyok és az a tapasztalom, egy-egy ügyfelem meglehetősen jó becsült értéket kapott, de csak akkor, ha látszott, az ügyfél hitelképesség szempontjából teljesen megfelelő, nagy valószínűséggel nem lesz gond a hitel visszafizetésével. Nem szeretik az értékbecslők sem a pár hónap, év múlva bedőlt hiteleket, mert ők is az állásukkal játszanak, ha kiderül, túlbecsülték az ingatlant.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!