Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mit "néz" az Értékbecslő az...

Mit "néz" az Értékbecslő az ingatlanon?

Figyelt kérdés

Mire figyeljünk oda, hogy magasabb összegre becsülje fel?

Berendezést is nézi?

2009. nov. 15. 20:11
 1/5 A kérdező kommentje:
Jelzálog hitel szeretnénk felvenni!
2009. nov. 15. 20:16
 2/5 anonim válasza:
100%

Ezt a cikket a napokban olvastam. Igaz lakáseladóknak szánták, de szerintem találsz benne hasznos tippeket. :) Remélem segíthettem :)

[link]

2009. nov. 15. 21:18
 3/5 anonim válasza:
100%

dióhéjban - kétféle becslés van:

a) összehasonlító, ilyenkor keres hasonló ingatlanokat

b) újraépítés - amortizáció, ez számításon alapul

legyen hatalmas rend mindenhol, kertben, lakásban

túl sokat nem lehet változtatni az értéken - persze mindenki megvesztegethető...

2009. nov. 16. 01:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Azon kívül, hogy megállapítja egy ingatlan újraépítési költségeit és megvizsgálja a környékbeli ingatlanok eladási árát, megnézi az ingatlan megközelíthetőségét, a település tömegközlekedéshez közeli állapotát, a környezetet, a település besorolását, az épület műszaki állapotát, komfort fokozatát, stb, stb. Ezen a téren túl sokat nem tehetsz, de nagyot nem hibázhatsz, ha rendet tartasz kívül, belül.

Az értékbecslő is ember, így figyelembe veszi az emberi tényezőket is. Hiteltanácsadó vagyok és az a tapasztalom, egy-egy ügyfelem meglehetősen jó becsült értéket kapott, de csak akkor, ha látszott, az ügyfél hitelképesség szempontjából teljesen megfelelő, nagy valószínűséggel nem lesz gond a hitel visszafizetésével. Nem szeretik az értékbecslők sem a pár hónap, év múlva bedőlt hiteleket, mert ők is az állásukkal játszanak, ha kiderül, túlbecsülték az ingatlant.

2009. nov. 16. 08:06
 5/5 anonim válasza:
Túl sokkal nem tudod befolyásolni a döntést, általában több ezer ingatlan statisztikája alapján viszonyítanak. talán ez a segédlet hasznos lesz: [link]
2009. dec. 7. 01:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!