Lakáshitel? Hogyan? Ezt lehet így?
Helló.
Azt szeretném kérdezni hogy milyen kedvezményeket ad az állam 1. lakás vásárlásra? Ezeket úgy is igénybe lehet venni hogy én cégen keresztül veszek fel hitelt banktól? ( elvileg lehet nálunk a cégnél felvenni bankon keresztül lakásvásárlásra kamatmentesen hitelt )
Van olyan hitel is amihez nem kell önerő? 24 éves vagyok 5. éve dolgozom egy munkahelyen 200 ezer Ft a bruttóm plusz cafeteriát is kapunk. Jelenleg 2 hitelem van ez számít? ( 15 ezer a kettő együtt ) Vajon kapok erre lakás hitelt? És az mennyire megoldható hogy pl. 2.2 millió egy lakás de én felszeretném újítani és 3.5 milliót szeretnék felvenni. Így adnak lakáshitelt hogy többet szeretnék felvenni? Ha így nem akkor hogy oldható ez meg? az eladóval meg kell egyezni hogy 3.5 millió legyen a szerződésben írva de én 2.2 milliót fizetek ki?.
előre is köszi.
24 éves kor sok helyen nem elég
200 brutto szinte sehol sem elég
2 aktív hitel tovább rontja a 200 bruttó amúgy sem fényes helyzetét
Olyat nem lehet, hogy 2,2M a lakás és 3,5M-t veszel fel...
0 önerővel SEHOL nem adnak lakáshitelt, tiltja a törvény!
"az eladóval meg kell egyezni hogy 3.5 millió legyen a szerződésben írva de én 2.2 milliót fizetek ki?. "
Ezt hívják úgy, hogy okirathamisítás. Börtön jár érte. Csak úgy szólok. Meg ugye az eladó simán felléphet később követeléssel, hogy te csak 2,2M-t fizettél ki neki, ott a szerződés a 3,5M-ról és ő megmutatja a 2,2M utalásáról a banki kivonatot. Akkor meg választhatsz, hogy fizetsz neki még 1,3M-t vagy vállalod az okirathamisítást...
Értem. Kösz a választ. És ha van pl 1 millió önerő? akkor azt csak fel kell mutatni hogy van 1 millióm vagy azt be kell fizetni és utána kapok 2.2 milliót? vagy az önerőt levonják abból amit fel szeretnék venni összeget?
Várom a további válaszokat. Köszi!
Ahogy látom egy fiatalnak lakást venni semmi esély.
2.2 milliós lakásra miért nincs esély hitellel?
( Normális helyen található a lakás, panel, csak felújításra szorul.)
És ha meg is kapom a laskásra a hitelt akkor a felújításra nem adnak hanem saját erőből kell felújítani?
És ha cégen keresztül történik a hitel akkor a cégem felveszi a saját nevére tőlem meg vonja majd? Akkor így több esély van rá.
Miskolcon pl. van a cigánytelep közepén lévő paneloknak ilyen áruk. Természetesen atom mód le vannak lakva.
Ha a céged felveszi neked a hitelt akkor jó nagy baromok. Ehhez kb. dugnod kell a főnökkel.
A felújítás teljesen külön tészta, a lakáshitel arra nem terjed ki.
Az önerőt beleszámítják a vételárba. Tehát ha 3M a lakás és 1M önerőt felmutatsz akkor 2M hitelt kapsz. De ilyen "minőségi" lakásra nem fognak hitelt adni, mert nem piacképes, nem élő fedezet a banknak.
Mondhatni mindenütt ha kérdez a devizahiteles lehurrogják, hogy csak is ő tehet róla, a bankok nem vonhatók felelősségre.
21 évesen
80 ezer bruttóval
adóssal és majd a 3 szorosát adta oda a bank 0 százalék önerővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!