Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Mi indokolja a POFÁTLAN banki...

Mi indokolja a POFÁTLAN banki kártyadíj emelést?

Figyelt kérdés

Tavaly 1885Ft, idén 3070 Ft ? Miért?

Természetesen a nyomorék ERSTE bankról beszélünk!

Ezt is a kormánynak lehet köszönni? Akik képtelenek a bankok pofátlan áremeléseinek gátat szabni?

A mókusvakítás itt is meg volt a kormány részéről! Még hogy nem fogják a bankok áthárítani a terheiket. A zsiráfokat nem olyan fából faragták!

Köszönöm mindenki nevében!

Természetesen a sok IQ20 gizikének ki kell termelni a félmilliós havi fizetést! Meg a sok öltönyös majomnak a sokmilliós prémiumot. Éljen a kapzsi bankrendszer!

Gyökerek.

2013. nov. 4. 15:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Most nem akarok végigszaladni minden ponton, mert aki azt hiszi, hogy a Samsung legyártott darabonként fizet licence díjat arról süt, hogy csak a wikiről tájékozódik, nincs értelme....

Naszóval:

Bízd rá a bankra, hogy milyen asszisztenseket alkalmaz szerintem. Nem a te dolgod, ők sem csesznek le téged, mert nem értesz a pénzügyekhez. Ha meg Gizike kárt okoz a banknak akkor az legyen az ő bajuk. De ez csak egy kis kitérő volt.

De térjünk át pár lényegi részre:

"Azokról, akik felveszik meggondolatlanul, szükségből a pénzt és aztán rabszolgaként kitermelik a bankok profitját. "

Aki meggondolatlanul veszi fel, az utána miért is sír? Ha én meggondolatlanul holnap felteszem az összes megtakarításom a zöld nullára ruletten és vesztek akkor menjek a kaszinó tulajához reklamálni? Nem hinném.

Aki szükségből vesz fel hitelt, az annyira hülye, hogy most nem is minősítem. Pénzügyi alapismeretek mélygarázs szintje.

Egyedül azokról volna értelme beszélni, akik megértették a kockázatot és valóban nagyon megnőtt a törlesztőjük. De ők az elenyésző kisebbség, másrészt rajtuk már annyit segített az állam, hogy jobban jöttek ki, mintha forinthitelt vettek volna fel.

"mennyire életszerű, hogy valaki az ügyvédjével megy hitelt felvenni".

Semennyire. Lévén megint félrebeszélsz, azt sem tudod mi merre hány méter. Nem ügyvéddel kell menni hitelt felvenni, mert az ügyvéd jogász. Hanem egy gazdasági szakemberrel. Mondjuk egy privátbankárral ha nagy összegről van szó vagy egy befektetési / hiteltanácsadóval. Komoly szakemberek 50-100e forintért elmentek volna az emberekkel, de neeeeeeeem, vegyünk fel 15-20-25 milliót úgy, hogy nem értünk hozzá, spóroljunk meg 100e-t, jó lesz az úgy. Aztán majd sírunk.

Az autószerelőhöz nem autószerelővel megyek, de az autószerelőt kérdezem meg, hogy milyen alkatrészt hol vegyek meg! A képzavar ismét ott van a fejedben (és amúgy a lakosság 99%-ánál), hogy te azt hiszed, hogy a banki hitelügyintéző érted van. Pedig a nagy lófaxot! Ő azért van, hogy értékesítse a hitelt! Nem is kell hozzá nagyon értenie, pláne nem az a dolga, hogy téged korrektül felvilágosítson, hanem hogy aláirassa veled azt a nyomorult papírt. Ahogy a péknek sem az a dolga, hogy a legfrissebb / legfinomabb kenyeret válogassa ki neked, hanem, hogy eladja mind az 50-et amit lesütött. És ahogy a PC boltos sem fog semmit kérdezni tőled, mikor bemész és megveszed a legújabb high-end PC-t 350e forintért, véletlenül sem fog rábeszélni egy 40e forintos használt gépre, akkor sem, ha tudja, hogy te csak fészbúkozni szeretnél rajta, semmi mást. Egyszerűen más az érdek. Ennek egy átlagos embernek is triviálisnak kéne, hogy legyen, nem kell ehhez zseninek lenni.

5. //

Lássuk jól értem-e. A bankszektor szerinted ugye a devizaárfolyamon nyerészkedett és ebből extra profitra tett szert - a LAKOSSÁG KÁRÁRA, akik kifizették ugye ezt az összeget. Erre szerinted az a helyes reakció az állam részéről, hogy BESZEDEM ADÓBA. Tehát amit a bankok elvettek az emberektől azt nem visszaadom nekik, hanem ELTESZEM MAGAMNAK. Hm, biztos jó ez így?

6. //

Nem gondolom, egyáltalán. A bankokba vezető pozícióba - még ha szerinted a Mancikák síkhülyék is a pult mögött - általában komoly elméleti matematikusok és közgazdászok dolgoznak. Azok meg nem annyira buták, hogy elhiszik, hogy eljátszuk ezt és 0 retorzió. Másrészről nézz át szlovákiába például, ugyan ez volt a helyzet, csak az állam támogatta a bankszektort nem akart kisajtolni belőlük mégtöbbet, nem is szálltak el a CHF alapú hitelek. Pedig ott is sokat kinyomtak belőlük. Vagy Csehországban detto.

7.//

Az, hogy becsődöltek egy dolog. Attól még minden fillérről tudták, hogy hol van.

2013. nov. 5. 22:18
 12/13 A kérdező kommentje:

Alapvetően te egy rendkívül fölényeskedő és nagyképű ember lehetsz, aki nem érti, vagy nem karja megérteni, hogy ezek az emberek, ez a cirka 1M+ ember nem járt felsőoktatási intézménybe, nem tanult semmilyen szintű pénzügyi ismeretet, mert EGY TELJESEN MÁS RENDSZERBEN NŐTT FEL!

Te aki, - nem tudom mennyi idős vagy- aki gondolom huszonéves vagy, vagy akár több, abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy tanultál? pénzügyet vagy van annyi logikád, hogy jogászt vigyél , - jaj bocsánat, nem ügyvédet, hanem privát bankárt. (Ennél a totálisan lényegtelen pontnál nagyon leragadtál, hogy nem ügyvédet kell vinni, pedig egy ügyvéd ugyanúgy képes értelmezni egy szerződést, független annak a tárgyától. De legyen a még irreálisabb privát bankár százezerért.)

Amit felsorolsz, az a huszadik század szégyene, hogy itt eladni kell bármi áron. Hogy rá kell sózni az emberekre a termékeket. Felfogtad, hogy ez lett a fantasztikus bármi áron eladósítani az embereket következménye? Ez a mély szegénység? Számomra felfoghatatlan a te nagyképű, kapitalista, mindenki dögöljön meg akinek nincs esze, akinek nincs pénze, családi háttere tanulni.

Nem hiszem, hogy a világnak ezt a fajta kapitalista- hogy mást ne mondjak! - értékrendet kell követnie. Döbbenet mennyire aljas és sunyi embereket nevel a kapitalizmus, ez a bármit, bárhogyan csak eladni és semmi más nem számít. Ez a verjünk át mindenkit hogy két forinttal többet teljesítsünk. Te ha ezeket komolyan gondolod, hogy még a péknek is xarházinak kell lenni, akkor te vagy egy ganéj hitelügynök vagy, vagy 90 éves vak és süket öregembereknek adsz el turistabuszon edényeket 100000 -ért, úgy hogy este még büszke is vagy magadra.

Nem sértegetni akarlak, mert nem ismerlek, de amit most leírtál az olyan szinten irritáló, de legalább képet kaptam a gondolkodásodról. Így már értem, miért nem fogjuk egymást meggyőzni, te egy teljesen más "vallású" ember vagy.

Nekem ez a fajta, nagyképű, aljas, tisztességtelen világnézet nem fér bele.

(Komolyan mondom nem tudom miért tolta a képembe a youtube a következő videót, mikor britain's got talent videókat néztem és előtte sem néztem nemzeti radikális videót, de vicces hogy bedobta ezt. Pont témába vág. Mindegy, nem tudom igazuk van-e, de ha igen, akkor elég keményen nem akarnak ezekről tudomást szerezni a bankok és innentől fogva erősen megkérdőjelezhető az egész hitelrendszer tisztessége, valamint akkor nincs is miről beszélni.

https://www.youtube.com/watch?v=V1qsf5DLdTI )

2013. nov. 6. 01:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Hát kérdező ilyen hüjékkel kár leállni ez megmagyarázza neked hogy szegény bankok veszteségesek meg éheznek csak azt nem tudom mire föl amikor ahogy te is mondod a betéti kamat 0,2- és 1/2 infláció között van na persze utóbbihoz komoly feltételek társulnak ezt hívják gyűjtőszámlának és ő szerintük ezzel már vagyonosodsz ja igaz hogy max5 M ft ig igaz ez a fél inflációs kamat mert 5-10M ig már csak negyed szóval ezt nevezik ők kamatnak.

De lássuk mit szednek be tőlünk kényszerhitel kamat 27% egyéb más című kamatok mind 10 fölöttiek és kamatos kamatok szóval ha én adok nekik akkor infláció duplája triplája akárhányszorosa jár nekik de ha ők adnak nekem akkor az infláció töredéke és ennek is a töredéke .

Lássuk mit termelnek a bankban : Semmit csak egy szolgáltató ipar ellenben ha te dolgozol valószínű hogy produktív haszoncikket gyártasz le amiért a bank virtuális pénzét használod csereeszköznek és ezért még a bank tranzakciós díjakat szed be magyarul a semmiért vámot szed .

Rálehet fogni ezt kormányokra de akkor is egy velejéig romlott pénzrendszer az egész tele hazugságokkal.

2013. nov. 10. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!